Culinar

Salată de ton cu maioneză. Ce condimente să folosești pentru o aromă specială?

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată de ton cu maioneză. Ce condimente să folosești pentru o aromă specială
Poate fi folosit și ca garnitură sau gustare la serviciu și școală

O salată de ton cu maioneză și ouă este excelentă ca topping pentru sandvișuri sau wrap-uri, un tip de burrito. Poate fi folosit și ca garnitură sau gustare la serviciu și școală. Este bună și pentru picnicuri. Adăugarea de ouă și maioneză la ton oferă acestui fel de mâncare o textură satisfăcătoare și plăcută. Restul ingredientelor adaugă o aromă picantă. Nu uitați de sare și să piperați salata.

Pentru a pregăti salata vei avea nevoie de ton aproximativ 2 conserve de 160 g fiecare, ouă fierte tari 2 bucăți și 60 gr de maioneză. De asemenea, veți avea nevoie de ceapă roșie, tocată mărunt o bucată și condimente Dill Pickle Relish în cantitate de 3 lingurițe. Multe gospodine adaugă și mărar uscat ⅓ linguriță, sare și piper după gust. De asemenea, veți avea nevoie de pâine pentru sandvișuri aproximativ 8 bucăți.

Salata de ton cu maioneză. Gătitul acesteia durează doar 10 minute.

Întâi de toate scurgeți lichidul din cutii. Combină tonul cu ouăle tocate, maioneza, ceapa, Dill Pickle Relish, poate fi înlocuit cu murături și mărarul uscat. Adăugați sare și piper. Alte condimente pot fi folosite dacă se dorește.

Pentru a servi, puneți 1-2 linguri de salată verde între feliile de pâine. O altă variantă este să o pui salata pe frunze de salată. Pentru cel mai bun gust, este important să alegeți conserva de ton potrivită. Din păcate, în România nu este posibil să se obțină peste tot cu aripioare lungi și galbene, în țara noastră dungile și macroul sunt mai des întâlnite.

Acesta din urmă poate fi puțin amar, așa că alege o altă variantă dacă este posibil. Dacă ai o marcă preferată, ia-o. De asemenea, este mai bine să alegeți tonul în suc propriu decât în ​​ulei. Această salată se potrivește bine cu multe ingrediente. Astfel, adăugați țelină sau ceapă verde tocată mărunt pentru o salata mai crocantă.

Ce ingrediente pot fi adăugate la deliciu. Cum să obții un gust deosebit al felului de mâncare?

De asemenea, puteți să înlocuiți ceapa roșie cu cea albă sau galbenă pentru o aromă mai blândă. Alternativ, puteți înmuia ceapa roșie în apă rece timp de câteva minute pentru a elimina o parte din aroma lor aspră. Scurgeți și uscați bine înainte de a adăuga în salată.

Schimbați maioneza cu muștar de casă. Puteți înlocui maioneza și cu iaurt grecesc, doar rețineți că va avea un gust mai picant. Adăugați mai multe ierburi proaspete tocate fin, cum ar fi pătrunjelul sau mărarul.

Pentru a obține o salată delicioasă este bine să știi cum se fierbe ouăle tari. Cel mai simplu mod constă în a pune ouăle crude într-o oală cu apă rece. Se aduce la fierbere și se stinge focul. Acoperiți și lăsați să stea 12 minute. Scurgeți apa și lăsați să se răcească câteva minute.

Pentru salata de ton cu maioneză sunt potrivite doar ouăle fierte tari. Astfel, scoateți cu grijă o parte din coajă și turnați apă rece peste ouă. Aceasta va scădea temperatura și va ajuta, de asemenea, să scăpați de coajă  mult mai ușor, obținând un ou perfect.

Adauga un comentariu