Culinar

Top 10 salate. Ce recomandări au marii bucătari pentru masa de sărbătoare

Publicat: 22 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Top 10 salate. Ce recomandări au marii bucătari pentru masa de sărbătoare
O combinație îndrăgită de mulți este salata cu ciuperci, pui și brânză

Există un top de 10 salate recomandate de marii bucătari cu care nu vei da greș. Salatele reci sunt o alegere excelentă pentru orice masă festivă. Ușoare, proaspete, simple și rapid de făcut, acestea sunt unul dintre felurile de mâncare de nelipsit pe masa de sărbătoare. Așadar, în continuare vei afla primele 10 salate, care, după părerea general acceptată, sunt cele mai delicioase.

Ori de câte ori se apropie o sărbătoare, apare dorința de a pregăti ceva ușor și delicios. Salatele sunt o opțiune excelentă pentru zilele încărcate înainte de o sărbătoare. Acestea sunt perfecte pentru orice masă festivă deoarece sunt ușoare, sănătoase și ajută la combaterea oboselii.

un bol cu salata pe o masa langa mai multe condimente
Rețeta clasică include carne fiartă, brânză tare, ouă, ceapă, maioneză, oțet și condimente

Top 10 salate. Combinația dintre ciuperci, pui și brânză

O combinație îndrăgită de mulți este salata cu ciuperci, pui și brânză. Prin urmare, acest fel de mâncare este inclus în primele 10 salate recomandate de marii bucătari pentru mesele festive. Însă, conform părerilor specialiștilor acest tip de salată ocupă primul loc. Iată ingredientele necesare pentru a o prepara. În primul rând vei avea nevoie de file de pui în cantitate de 300 g. Champignons în cantitate de 200 g, ouă de pui în cantitate de 4 bucăți, o ceapă, un morcov, brânză tare în cantitate de 100 g.

Pentru dressingul salatei folosește 8 linguri de maioneză, 20 de grame de ceapă verde și puțin ulei vegetal. Pentru a pregăti salata clătește ciupercile. După care taie ciupercile în bucăți mici, apoi prăjești-le timp de 25 de minute la foc mic. După aceea, trebuie să mărunțești ceapa și să treci morcovii printr-o răzătoare grosieră. Prăjește totul împreună până legumele devin maro auriu.

un bol cu salata pe o masa langa un bol mai micut cu condimente si tacamuri
Salata „Capriciul masculin” este la fel una dintre cele mai delicioase feluri de mâncare

Fierbe fileul de pui, după care este bine să-l tai în cubulețe mici. Acoperă ingredientele cu puțină maioneză. După care dă prin răzătoare ouăle fierte deasupra. Pune friptura din ceapă și morcov pe acest strat, acoperă din nou cu un strat de maioneză. Următorul strat va fi ciupercile. Iar atingerea finală este stropirea cu brânză rasă. Decorează salata cu ceapă verde tocată mărunt. Unele persoane servesc această salată cu sufleu de dovlecel.

Alte tipuri de salate sugerate pentru masa festivă. Ce să gătești pentru o zi specială

Salată de fasole conservată este una dintre cele mai apreciate tipuri de salate. Aceasta poate fi pregătită atât din fasole albe, cât și din fasole roșii. Multe gospodine folosesc pentru dressingul acesteia sos brun. O altă salată populară este cea care poartă numele de „Porc regal”. Acest fel de mâncare gourmet a fost inclus în topul celor 10 cele mai delicioase salate.

mai multe farfurii cu salate pe o masa
Salatele reci sunt o alegere excelentă pentru orice masă festivă

Salata „Capriciul masculin” este la fel una dintre cele mai delicioase feluri de mâncare. Numele interesant care a fost dat salatei este explicat simplu. Oricărui bărbat îi vor plăcea ingredientele, deoarece conțin multe proteine ​​și puteți găti salata suficient de repede, respectând orice capriciu.

Rețeta clasică include carne fiartă, brânză tare, ouă, ceapă, maioneză, oțet și condimente. Oțetul oferă o oarecare completitudine nuanțelor gustative ale felului de mâncare, scoțând în evidență gustul cărnii. Interesant este că această salată poate fi stratificată sau pregătită din ingrediente amestecate, în funcție de obiceiurile gazdei și de gustul bărbatului căruia îi este destinată.

În top 10 salate este inclusă și „Regina Mării”. Această capodopera culinară va fi cu siguranță apreciată de iubitorii de fructe de mare. Salata poate fi servită și alături de paste carbonara. De asemenea, „Pălăria lui Monomakh” este inclusă pe lista celor mai delicioase salate. Această frumoasă salată cu mai multe straturi este formată din ingrediente destul de obișnuite, iar orice gazdă, chiar și fără abilități culinare, o poate găti. În primele 10 rețete de salate, ar trebui să incluzi și una cu adaos de fructe. Desigur, cea mai populară opțiune este ananasul. Fructele suculente, nu zaharoase, cu o aromă tropicală, sunt adorate de toți.

un bol cu salata pe o masa
Ori de câte ori se apropie o sărbătoare, apare dorința de a pregăti ceva ușor și delicios
Adauga un comentariu