Culinar

Salată de vinete la cuptor, deliciul perfect în sezonul de toamnă. Rețeta cu care vei pregăti un preparat culinar gustos și sănătos

Publicat: 12 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată de vinete la cuptor deliciul perfect în sezonul de toamnă. Rețeta cu care vei pregăti un preparat culinar gustos și sănătos
Salata de vinete la cuptor este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.

Pe placul multora dintre noi este gustoasa salată de vinete la cuptor, deliciul perfect în sezonul de toamnă. Vinetele pot fi preparate în diferite moduri, iar dacă ținem cont de câteva trucuri folosite de bunica, la final ne vom încânta papilele gustative cu mâncăruri savuroase. Salata de vinete este ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente. Iată rețeta cu care vei pregăti un preparat culinar gustos și sănătos.

Salată de vinete la cuptor, ideală în sezonul de toamnă

Vinetele pot fi gătite în diferite moduri, iar rețetele sunt diverse și spectaculoase. De la gustoasa zacuscă de vinete sau tocănița de vinete și ardei copți până la savuroasele vinete umplute la cuptor, toate sunt pe placul multora dintre noi. Un preparat culinar sănătos și gustos este salata cu vinete coapte la cuptor.

Acest deliciu este pregătit de gospodine în sezonul de toamnă, ținând cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii. Pentru a obține o salată de vinete aromată, care să își păstreze savoarea mai mult timp, este bine să coacem vinetele la cuptor. Acestea vor fi moi și mai ușor de curățat.

Pe lângă acest deliciu gustos și sănătos, doamnele mai pregătesc pentru cămară și cei mai buni castraveți murați. Pentru ca murăturile să își păstreze proprietățile chiar și pe timpul iernii, este important să facem corect saramura pentru savuroasele murături. De asemenea, dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat culinar aromat și sănătos, ideală este plăcinta cu dovleac.

Salata de vinete este un adevărat deliciu, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, la final vom obține un preparat irezistibil. Pentru un succes garantat putem alege rețeta de salată de vinete la cuptor cu maioneză.

Cum să pregătești acasă un preparat culinar gustos și sănătos

Pentru delicioasa salată de vinete la cuptor vom avea nevoie de 1 kg de vinete, 1 ceapă și 1 linguriță de sare. Pentru maioneză vom folosi 2 gălbenușuri, 2 lingurițe de muștar, 350 ml de ulei de floarea-soarelui, 1 linguriță de apă minerală, sare după gust și puțină zeamă de lămâie.

Mai întâi se coc vinetele la cuptor. Pe grătarul cuptorului se pune o hârtie de copt și se înțeapă în câteva locuri cu scobitoarea. Se așază în tavă vinetele spălate și înțepate cu o furculiță. Sub grătar se așază tava cuptorului în care se pune apă. Se pornește cuptorul și se lasă vinetele la copt aproximativ 40 de minute, timp în care verificăm dacă acestea se coc foarte bine.

După ce vinetele sunt gata, se scot de la cuptor și se așază grătarul peste o tavă în chiuvetă. Se acoperă vinetele cu o folie și se lasă timp de 10 minute. Astfel, vinetele se vor curăța mut mai ușor și vor avea o aromă aparte. Se curăță vinetele într-un vas cu apă rece, iar după aceea se lasă la scurs într-o sită.

În timp ce vinetele se scurg și se răcesc, putem pregăti ceapa pentru salata de vinete. Aceasta se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se presară o linguriță de sare și se amestecă foarte bine.

După aceea pregătim maioneza. Se amestecă gălbenușurile cu ajutorul mixerului, apoi se adaugă muștarul, sarea și uleiul și se mixează din nou. Când maioneza capătă consistența dorită, se adaugă o linguriță de apă minerală. La final adăugăm puțină zeamă de lămâie pentru ca maioneza să aibă un gust acrișor.

După ce vinetele s-au scurs, se toacă foarte bine și se adaugă peste ceapa mărunțită. Se amestecă vinetele cu ceapa și maioneza, apoi se adaugă sare după gust. Delicioasa salată de vinete se lasă la frigider timp de 30 de minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Acest deliciu se servește cu felii de pâine prăjite, iar dacă vrem să oferim acestui preparat culinar un plus de savoare, putem adăuga câteva roșii curățate de pieliță și tăiate cubulețe mici.

Salata de vinete la cuptor este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu. Acest preparat culinar este gustos și sănătos, fiind nelipsit de la masă în sezonul de toamnă.

Adauga un comentariu