Retete de post

Salata extraordinară de vinete, obținută prin rețeta lui Radu Anton Roman

Publicat: 08 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Să recunoaștem, tot românul preferă salata de vinete, iar acest preparat este nelipsit de pe masa fiecăruia dintre noi.

Astăzi avem o surpriză, am obținut rețeta de salată de vinete a lui Radu Anton Roman și v-o divulgăm vouă!

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– un kg de vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi),

– un pahar cu untdelemn,

– o ceapă roșie, mare și tare,

– o lingură de oțet mere,

– două roșii coapte,

– sare, piper.

Cum preparăm

Pune vinetele la copt, la foc mic și întoarce-le bine pe toate părțile, până se înmoaie.

Curăță imediat cojile arse, sărează și pune-le la scurs, pe un fund din lemn înclinat, timp de o oră. Toacă mărunt ceapa, spal-o cu apă rece și scurge-le bine. Amestecă apoi ceapa cu oțetul.

Toacă vinetele pastă, apoi pasta se freacă cu ulei, puțin câte puțin, până se-ntăreşte și se face spumoasă. Adaugă sosul de ceapă cu oțet (piper, dacă mai e cazul).

Ornează cu felii de roșii.

Poftă bună!

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume Şi, cu toate că luna iulie este perioada în care acestea sunt în plin sezon, ne putem bucura de ele până târziu în toamnă.

Gustul amărui al vinetei necoapte a adus, pe nedrept, o reputaţie negativă acestei legume în Evul Mediu. Timp de sute de ani oamenii nu au mâncat vinete deoarece erau convinşi că aduc nebunia, lepra şi cancerul.

Leguma şi-a recuperat treptat din prestigiu, recucerindu-i pe oameni ca plantă decorativă înainte de a le ajunge, din nou, în farfurie, unde a şi rămas, începând cu secolul al 18-lea.

Vinetele – beneficii pentru sănătate

1. Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.

2. De asemenea, vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. Dar ţine minte, aceşti nutrienţi există în cantităţi mai mari în coaja vinetei, aşa că nu o aruncaţi.

3. Conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului de colon.

4. Vinetele sunt recomandate şi în dietă deoarece sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii. Nu conţin grăsimi dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult.

 

Adauga un comentariu