WoW!

Salata orientală. De ce este aşa bună şi o recomandă chiar şi nutriţioniştii

Publicat: 30 apr. 2020

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne explică de ce este bună salata orientală și ce beneficii aduce pentru organism.

”V-ați ferit până acum de cartofi pe motiv că îngrașă? Nu neapărat, sau mai bine spus mai puțin decât orice alte produse făinoase (paine, paste, orez, mămăligă, cereale). Cu doar 90cal/100g, cartoful este cea mai banală și accesibilă formă de amidon cu absorbție lentă, care ține bine de foame fără risc pentru siluetă- cu condiția să nu fie cartofi prăjiți.

V-au rămas ouă fierte de la Paște și nu știți cum să le folosiți?

Salata orientală în variantă de primăvară cu ceapă verde, ridichi, castraveți, măsline de mai multe feluri, mărar și pătrunjel, este o idee pe cat de gustoasă, pe atât de sănătoasă. O parte din amidonul din cartofi se recristalizează în momentul în care aceștia se răcesc. Asta înseamnă că nu mai poate fi absorbit, prin urmare ajunge în colon unde se transformă în substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice- responsabile de imunitate, digestie și sănătate în general.

Efect prebiotic

De aici rezultă efectul prebiotic al tuturor carbohidraților consumați reci, indiferent că este vorba de cartofi, paste făinoase sau orez. Chiar dacă poate părea demodată, salata de cartofi poate fi o garnitură perfectă pentru orice tip de carne/pește, sau un fel de mâncare de sine stătător, sățios și hrănitor. Ca să nu mai spunem cat de apetisant arată, așa frumos colorată”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

 

Adauga un comentariu