Culinar

Salate de Revelion. Idei spectaculoase pentru mesele festive

Publicat: 28 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salate de Revelion. Idei spectaculoase pentru mesele festive
Salatele de Revelion sunt gustoase, aromate și ideale de servit alături de o friptură fragedă făcută la cuptor.

Dacă vrem să oferim preparatelor culinare din carne un plus de savoare, putem să le servim împreună cu niște salate de Revelion. Salatele cu legume și verdețuri proaspete sunt gustoase, sănătoase și completează perfect aroma preparatelor din carne. Iată câteva idei spectaculoase pentru mesele festive.

Salate de Revelion

Când vine vorba de mâncărurile pregătite pentru masa de Revelion, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete gustoase, spectaculoase și sănătoase. De la masa de Revelion nu lipsesc fripturile fragede și suculente, tradiționalele sarmale cu carne învelite în frunză de varză murată sau gustoșii cârnați afumați.

Pentru iubitorii de delicii tradiționale, făcute după rețeta bunicii, putem pregăti și niște chiftele din carne de porc sau o tochitură savuroasă. Pentru cei pretențioși sau care adoră mâncărurile ușoare și sănătoase, ideale sunt niște salate de revelion cu legume și verdețuri proaspete.

Acestea merg de minune cu friptura de porc sau de pui gătită la cuptor. Pe lista salatelor asortate gustoase și cu un aspect deosebit se află salata de conopidă cu maioneză, salata festivă de cartofi cu ciuperci, salata de ciuperci cu smântână și mărar sau salata de avocado cu brânză. Toate acestea se fac ușor, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu niște salate gustoase, aromate și sănătoase.

Rețete festive pe placul tuturor celor de la masă

Una dintre cele mai apreciate salate de Revelion este cea cu smântână și mărar. Pentru aceasta vom avea nevoie de 1 conservă de ciuperci, 120 g de smântână, boabe de muștar, sare și piper, mărar proaspăt și jumătate de linguriță de ulei de măsline.

Se scot ciupercile din conserve, se clătesc cu apă rece și se taie cubulețe apoi se lasă la scurs într-un bol. Mărarul se spală, se toacă și se pune peste ciuperci. Într-un alt bol se amestecă smântâna cu uleiul, sarea, piperul și pudra de muștar. Sosul de smântână se toarnă peste ciuperci. Se amestecă totul foarte bine și se pune salata la rece apoi se servește cu o friptură delicioasă.

O altă salată festivă ideală pentru masa de Revelion este cea de cartofi cu ciuperci și ou. Pentru aceasta vom avea nevoie de 3 cartofi, 1 conservă de ciuperci, 4 castraveți murați, 4 fire de ceapă verde, 2 ouă fierte, 1 iaurt grecesc, 1 lingură de muștar și măsline verzi mărunțite.

Salatele de Revelion sunt gustoase, aromate și ideale de servit alături de o friptură fragedă făcută la cuptor. Salatele vor oferi preparatelor un plus de savoare. La fel de bine putem pregăti niște salate aperitiv cu șuncă și brânzeturi. Pentru iubitorii de delicii tradiționale, nelipsită de la masa de Crăcoun sau de Revelion este salata boeuf. Acesta se ornează în diferite moduri, în funcție de gust și preferințe. Salatele sunt sănătoase, gustoase și ideale de servit la orice masă și la orice ocazie. Acestea pot fi pregătite și ca garnitură pentru mâncărurile din carne de porc sau de pui. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat și ne vom răsfăța papilele gustative cu adevărate delicii.

Adauga un comentariu