Economic Local

Salubris cheltuie peste 120.000 de euro pentru paza gunoiului din municipiul Iași – FOTO

Publicat: 11 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salubris cheltuie peste 120.000 de euro pentru paza gunoiului din municipiul Iași - FOTO
Firma de salubritate caută o firmă de pază

O nouă achiziție a fost lansată de firma de salubritate din Iași. Astfel, Salubris cheltuie peste 120 de mii de euro pentru paza gunoiului din punctele importante ale companiei

Firma de salubritate a primăriei a demarat o nouă procedură pentru furnizarea serviciilor de pază. Criteriul de departajare a ofertelor este prețul cel mai mic. Valoarea estimată a contractului este de 641.232 de lei, fără TVA, aproape 130.000 de euro.

Salubris cheltuie peste 120.000 de euro pentru pază

Compania de salubrizare are nevoie de o nouă firmă de pază pentru obiectivele sale. Deși în anii trecuți s-au cheltuit aproximativ 100.000 de euro pentru acest serviciu, de această dată s-a ajuns ca prețul să fie mai mare cu peste 20.000 de euro. Perioada contractuală este de 12 luni.

„Paza și apărarea obiectivelor se execută cu agenți de pază din cadrul firmei specializate de pază și intervenție, dotați corespunzător. Atunci când situația operativă din zona de dispunere a posturilor impune măsuri suplimentare de pasă sau în cazul alertării instituției, la solicitarea instituției, în sprijinul agentului de pază intervine o patrulă.

Patrula va fi formată din minim 2 agenți de pază dotați cu mijloace de protecție individuală, asigurate de firma specializată de pază și intervenție. Patrula se va deplasa cu mijloace de protecție individuală, asigurate de firma specializată de pază și intervenție. Patrula se va deplasa cu mijloace auto din dotarea firmei și va avea misiunea de a respinge și reține persoana/persoanele care tulbura obiectivele, încearcă să intre forțat sau alte activități similare”, se arată în caietul de sarcini.

Vor fi protejate toate obiectivele companiei

Activitatea de pază trebuie derulată la 3 obiective ce aparțin firmei de salubritate: Centrul Municipal de Colectare Iași, stradela Grădinari, nr. 26, Depozit Ecologic Țuțora și Depozit Tomești. Programul de lucru este non-stop.

„Se solicită servicii de pază și intervenție la următoarele obiective: Centrul Municipal de Colectare Iași, Depozit Ecologic Țuțora și Depozitul Tomești. Numărul de posturi este de 3, programul de pază este non-stop, iar numărul de ore lunare se vor stabili pe baza de pontaj. Conform prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, intervenția patrulei se va efectua prin respectarea Anexei 1B la Regulamentul de organizare și funcționare a dispeceratului zonal de monitorizare, regulament aviza de Inspectorul General al Poliției Române.

În derularea contractului, activitatea contractantului va fi condusă de următoarele principii: contractul acționează în interesul entității contractante pe durata prestării serviciilor, cu condițiile și cu limitele descrise în documentație; contractul acționează în sensul realizării obiectivelor prezentate pentru contract în ceea ce privește optimizarea folosirii resurselor necesare”, se mai arată în procedură.

Salubris cheltuie peste 120.000 de euro pentru un nou contract de pază la obiectivele sale. Perioada acestuia va fi de 12 luni, iar procedura este valabilă până la data de 23 octombrie 2023.

Adauga un comentariu