Local

Salubris pregătește campania de toamnă! Ce poți face pentru a beneficia gratuit de colectarea deșeurilor vegetale

Publicat: 15 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salubris pregătește campania de toamnă Ce poți face pentru a beneficia gratuit de colectarea deșeurilor vegetale
Salubris desfășoară campanii de colectare a deșeurilor

Salubris pregătește o nouă campanie de colectare a deșeurilor vegetale. Această campanie s-a desfășurat și în anii precedenți, cu scopul de a ajuta ieșenii să scape de gunoaiele vegetale obținute în urma toaletării propriilor curți

Începând cu data de 15 octombrie 2021 până la data de 30 noiembrie 2021, compania de salubritate, subordonată Primăriei Iași, va desfășura „Campania de toamnă”.

„Ideea de a face o astfel de campanie a venit de la nevoia cetățeanului de a se debarasa de deșeurile vegetale, dar și din dorința de a face acea curățenie de toamnă”, a declarat Ana Maria Șchiopu, șeful biroului de management al mediului.

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 172/ 2005, este interzisă arderea/ incinerarea de resturi vegetale atât pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului, cât și pe terenuri proprietate privată.

Cum pot beneficia ieșenii de această campanie

Ieșenii care locuiesc la case nu trebuie să facă nimic special pentru a beneficia de colectarea și transportul gratuit al deșeurilor vegetale rezultate în urma toaletării curților sau terenurilor personale. Salubris, începând cu data de 15 octombrie, va trimite pe teren, în cadrul acestei campanii, echipaje care se vor ocupa cu colectarea deșeurilor vegetale. Clienții Salubris care doresc să se debaraseze de aceste deșeuri vegetale vor trebui să le pregătescă pentru preluare conform graficului afișat pe site-ul SalubrIS. Deșeurile vor fi pregătite în saci, în limita unui volum echivalent cu o pubelă, aproximativ 240 de litri. La această cantitate, preluarea și transportul vor fi gratuite. În caz contrar, pentru cantități mai mari de deșeuri, beneficiarii vor trebui să plătească.

„Cei care nu se descurcă cu tehnologia, ne pot contacta și telefonic pentru a stabili detaliile”, a mai spus șeful biroului de management al mediului.

Reprezentații Salubris susțin că, până în prezent, nu au existat beneficiari nemulțumiți de campaniile organizate. Campaniile anterioare de reciclare a celor de la Salubris au fost un adevărat succes.

Ce alte campanii mai organizează Salubris

Cei de la Salubris pregătesc o nouă campanie cu premii pentru cei care reciclează. Cetățenii care aleg să sorteze responsabil deșeurile pot câștiga premii substanțiale prin tragere la sorți.

„Pregătim o nouă campanie cu premii. Cetățenii care aduc deșeuri electronice reciclabile la centrul de colectare vor primi un tichet cu care participă la tombola pentru un televizor smart. Cei care nu au deșeuri electronice pot aduce alte tipuri de deșeuri reciclabile, cum ar fi cartonul sau plasticul. Pentru fiecare depunere de deșeuri reciclabile, cel care le aduce va primi un tichet. La patru astfel de tichete obținute se oferă un premiu garantat”, a adăugat Ana Maria Șchiopu.

Centrul municipal de colectare a deșeurilor se află pe strada Grădinari, nr. 26. Salubris a organizat campanii similiare și în trecut.

Adauga un comentariu