Economic Local

Salubris SA cumpără două aspiratoare cu 35.000 de euro! O firmă din București a participat la licitație

Publicat: 19 mart. 2021
Aspirator urban, utilizat de un angajat de la Salubris SA
Salubris SA cumpără utilaje pentru curățenia din oraș. O firmă din București vrea să furnizeze echipamentele

Noi loturi de aspiratoare urbane vor ajunge în administrarea firmei de salubritate din Iași. La procedură a fost depusă o singură ofertă. Propunerea a intrat în etapa de evaluare financiară. În dotarea Salubris SA există deja 12 aspiratoare acționate electric

Firma de salubritate a primăriei continuă investițiile pentru asigurarea curățeniei din municipiului Iași. Recent, Salubris SA a demarat licitația pentru achiziția unui lot de două aspiratoare urbane electrice. Valoarea estimată a contractului este de 165.000 lei, fără TVA, aproape 35.000 de euro. Un singur aspirator va fi achiziționat cu cel mult 17.500 de euro. La procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății Grădinariu Import Export SRL, din București. Societatea este deținută de Andrei Călin Grădinariu. În anul 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 210,4 milioane lei, profit de 16,9 milioane lei, datorii de 68,1 milioane lei, cu un număr de 49 de angajați. Oferta a intrat în etapa de evaluare financiară.

„Având în vedere necesitatea creșterii suprafețelor de aspirat/măturat mecanizat, este necesară achiziționarea de aspiratoare urbane electrice. Produsele asigură buna desfășurare a activității în cadrul Secției Măturat Căi Publice, asigurându-se curățarea străzilor/pietonalelor cu utilaje de ultimă generație care nu poluează mediul. Până la data prezentei proceduri, autoritatea contractantă mai are în dotare un număr de 12 bucăți de astfel de aspiratoare”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a lansat o licitație și pentru achiziția unui autoturism electric.

Viteza de deplasare nu trebuie să depășească 6 km/oră

Conform caietului de sarcini, furnizorii trebuie să respecte o serie de condiții impuse de autoritatea contractantă. Autonomia echipamentelor trebuie să fie pe o perioadă de 14 și 16 ore, cu o capacitate de colectare de 240 de litri, într-un sac fixat pe aspirator. Firma de salubritate a solicitat o garanție pentru echipamente de 18 luni. Livrarea va fi efectuată în termen de 45 de zile de la semnarea contractului.

„Aspirator urban autopropulsat, cu transmisie electrică și operare de către o singură persoană. Cu două motoare electrice de 48V, putere 1.500W pentru funcția de aspirație și 1.500W pentru funcția de deplasare (înainte și înapoi). Fără emisii de CO2, complet acționat electric. Viteza de deplasare variabilă între 0 și 6 km/h în față și între 0 și 3 km/h în spate. Cu frâna electro-magnetică integrată în axa spate. Caroserie din poliester cu deschidere ușoară. Caroserie protejată de benzi pentru protecția ciocnirilor”, se arată în descrierea aspiratoarelor.

Salubris SA a alocat 80.000 de euro pentru închirierea mai multor utilaje

Totodată, Salubris SA a demarat altă licitație pentru asigurarea serviciilor de închirieri utilaje. Valoarea estimată a contractului este de 387.750 lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro. La procedură s-au prezentat două societățile: Mecon Iași SRL și Vam Sofi Trans SRL, ambele cu sediul social în Iași. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Pe lista utilajelor se numără automacara și autotrailer, utilaj Manitou, autobasculante, electrostivuitor etc. În trecut, Salubris SA a încheiat un contract similar cu societatea Vami Sofi Trans.

Comentarii
  • Uitati-va D-lor SEFI in urma acesto aspiratoare ! si NU MAI IROSITI BANII !!!
    In urma lor raman tot chistoace de tigara,frunze,hartii etc….NU SUNT BUNE DE NIMIC !!!
    Iar operatorul vostru plimba ursul degeaba,sau arde gazul degeaba !!!!
    RUSINE !

Adauga un comentariu