Local

Sancțiuni uriașe date de jandarmi de 1 mai în Iași. Circa 200 de persoane au fost amendate

Publicat: 04 mai 2020

Sfârșit de săptămână plin pentru jandarmii ieșeni. În perioada weekendului de 1 mai, în Iași au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni celor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare. Au fost date și sancțiuni pe alte abateri în toată această perioadă

Sfârșit de săptămână aglomerat pentru forțele de ordine din Iași. Jandarmii ieșeni din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Iași au aplicat mai multe amenzi celor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare în perioada zilei de 1 mai în Iași. Pe lângă aceste aspecte, jandarmii ieșeni au derulat și alte activități în județul Iași. În perioada 1-2 mai a fost asigurată paza la 11 centre de carantină din județul Iași. Jandarmii ieșeni au sancționat în zilele de 1 și 2 mai peste 130 de persoane care nu au respectat măsurile de limitare a circulației. De asemenea, alte 38 de persoane izolate la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine dacă respectă prevederile ordonanțelor militare. În plus, jandarmii ieșeni au verificat și 132 de societăți comerciale. În total, au fost aplicate 197 sancțiuni, valoarea acestora fiind de 403.800 lei.

Ieșenii au încălcat ordonanțele militare

Jandarmii ieșeni au aplicat 131 sancțiuni în valoare de 390.000 lei doar pe Ordonanța Militară 3/2020. Această ordonanță reglementează circulația persoanelor în afara gospodăriei în perioada stării de urgență. Unii din cei amendați de jandarmii ieșeni fie nu aveau declarația pe proprie răspundere asupra lor, fie nu era completată corespunzător și au ieșit pentru a sărbători ziua de 1 mai în Iași.
La Legea 61/1991 au fost date 64 amenzi cu valoare totală de 13.500 lei. Este vorba de sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Au mai fost aplicate și alte două sancțiuni cu valoare de 300 lei la OUG 55/2002. Cele două persoane au fost sancționate pentru că animalele de companie, câini din rase periculoase, nu aveau botniță.

Comentarii
  • militie idihoata platita sa dea amenzi la norma unor oameni amarati ,pana la urma acesti oameni amarati se vor razbuna pt ca nu se mai poate !

Adauga un comentariu