Sport

Ion Țiriac, semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc! „Trăim doar din rezultatele obținute de Simona Halep și Sorana Cîrstea”

Publicat: 05 sept. 2020
Ion Țiriac, a tras un semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc, care trăiește din rezultatele obținute până acum doar de Simona Halep și Sorana Cîrstea.
Ion Țiriac trage un semnal de alarmă, pe finalul carierei Simonei Halep și Soranei Cîrstea

Fostul mare jucător, Ion Țiriac, a tras un semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc, care trăiește din rezultatele obținute până acum doar de Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Ion Țiriac a tras un semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc, care ”trăiește” în această perioadă prin rezultatele obținute de Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Țig sau Ana Bogdan, cele cinci ”tricolore” din top 100 WTA. Ion Țiriac transmite că, după încheierea actualei generații, tenisul românesc va suferi în mod vizibil, iar prezențele jucătorilor noștri în fazele superioare ale turneelor de Mare șlem pot deveni o raritate. „Eu, dacă eram în locul Simonei Halep, nu mergeam nici eu la New York. E foarte adevărat, avem o fată în primele 16 jucătoare la US Open (n.r. Sorana Cîrstea), e un lucru bun, dar ce facem mai departe? După Sorana și Simona, ce facem? Eu vă spun, cu toată responsabilitatea, că putem intra într-o eră a gimnasticii, a gimnasticii feminine. Adică tenisul să dispară”, a transmis Ion Țiriac.

Anunțul lui Ion Țiriac vine după ce Sorana Cîrstea a ajuns în runda a treia a US Open, după victoria, 2-6, 7-6 (5), 6-4, cu Johanna Konta, favorită nouă la New York.
În turul trei al primului Grand Slam disputat după pauza cauzată de pandemie, Sorana Cîrstea va juca, din nou, cu o sportivă mai bine clasată, cehoaica Karolina Muchova, locul 26 mondial.

Simona Halep, îngrijorată pentru Roland Garros: „Sper să nu fie așa greu ca la US Open”

Simona Halep abia așteaptă turneul de la Roland Garros, însă nu poate să nu se gândească la regulile stricte impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Românca e în temă cu condițiile draconice de la US Open, din acest an, competiție la care a decis să nu participe.

„M-am uitat doar în prima zi la meciuri. Mă simt ciudat să nu fiu la US Open, dar cred că a fost o decizie bună. Nu am niciun regret că nu m-am dus. Sper să joc cât mai bine la Roland-Garros, care rămâne prioritate. Sper să nu fie atât de greu cum se presupune că e la US Open”, a spus Simona Halep pentru TVR.

Simona Halep a surprins când și-a anunțat lipsa de la US Open, însă va fi pe tabloul principal la Roland Garros, competiție pe care a câștigat-o în 2018. A fost primul ei titlu de Grand Slam.

România are cinci reprezentante la Roland Garros 2020

Pe tabloul feminin de simplu, România va avea cinci reprezentante: Simona Halep (2 WTA), Irina Begu (73 WTA), Sorana Cîrstea (77 WTA), Patricia Țig (88 WTA) și Ana Bogdan (89 WTA). Spre deosebire de US Open, acolo unde mai multe jucătoare importante din circuit, inclusiv Simona Halep, au decis să nu participe, la Roland Garros vor veni toate jucătoarele de top, inclusiv liderul mondial Ashleigh Barty, canadiana de origine română Bianca Andreescu (6 WTA) și fostul lider mondial Serena Williams (8 WTA).
În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, turneul de la Roland Garros a fost decalat pentru intervalul 21 septembrie – 11 octombrie.
Simona Halep (locul 2 WTA) a câștigat Roland Garros în 2018, iar la edițiile din 2014 și 2017 a ajuns până în finală.

Adauga un comentariu