Eveniment-Social

Săptămâna aceasta, școlile ieșene cu clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație a Ministerului Educației

Publicat: 13 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Săptămâna aceasta școlile ieșene cu clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație a Ministerului Educației
Miercuri, 15 noiembrie între orele 9-12, toate școlile ieșene care au clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație care vizează o colectare mult mai bună a datelor necesare pentru realizarea rapoartelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Miercuri, 15 noiembrie, între orele 9-12, toate școlile ieșene care au clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație dezvoltată de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație

Această aplicație vizează o colectare mult mai bună a datelor necesare pentru realizarea rapoartelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Școlile ieșene cu clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație a Ministerului Educației

o poză cu Inspectoratul Școlar Județean Iași
Inspectorul școlar de informatică va centraliza toate informațiile colectate de la școli și le va transmite Ministerului Educației

Săptămâna aceasta, miercuri, 15 noiembrie, între orele 9-12, toate școlile ieșene care au clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație dezvoltată de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație. Aceasta vizează o colectare mai bună a datelor necesare pentru realizarea rapoartelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

„Pentru o mai bună colectare a datelor necesare pentru întocmirea rapoartelor de la clasa pregătitoare și a rezultatelor evaluărilor naționale de la clasa a Il-a, a IV-a şi a VI-a, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a dezvoltat o nouă aplicație care va fi testată la nivel național pe data de 15 noiembrie 2023, între orele 09.00- 12.00”, se arată în informarea Ministerului Educației pe care a publicat-o Edupedu.ro.

Încă nu a fost publicat calendarul pentru aceste evaluări

o poză cu o sală de clasă
Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a sunt elaborate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE)

Inspectorul școlar de informatică va centraliza toate informațiile colectate de la școli și le va transmite Ministerului Educației până la data de 20 noiembrie, ora 16:00.

Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a sunt elaborate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Pentru anul școlar 2023-2024, calendarul acestor evaluări nu a fost încă aprobat.

Evaluarea la clasa a II-a este prima testare la care participă elevii și în cadrul căreia aceștia sunt expuși unor subiecte făcute de altcineva decât cadrul didactic cu care este obișnuit. În anul școlar 2022-2023 evaluarea din clasa a VI-a nu s-a mai susținut, examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate în contextul grevei angajaților din Învățământ.

Rezultatele acestor evaluări susținute în școlile ieșene sunt utilizate pentru elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi pentru orientarea şcolară către un anumit tip de liceu.

Adauga un comentariu