Prima pagină » Sanatate » Șapte ingrediente care ar trebui să se regăsească în produsele pentru îngrijirea părului
Șapte ingrediente care ar trebui să se regăsească în produsele pentru îngrijirea părului

Șapte ingrediente care ar trebui să se regăsească în produsele pentru îngrijirea părului

02 mai 2022, 12:59,
în Sanatate

Un păr lung și sănătos necesită o îngrijire corectă, cu produse de calitate, care să conțină ingrediente naturale, bogate în vitamine și minerale care pot ajuta la întărirea firului de păr și la hidratarea acestuia. Tocmai de aceea, atunci când îți alegi produsele pentru îngrijirea părului, ar fi indicat să verifici dacă acestea conțin și ingrediente naturale, precum cele mai de jos:

Unt de shea

Acest ingredient, bogat în acizi grași, funcționează precum un emolient, îmbrăcând firul de păr într-o peliculă subțire de grăsime, care împiedică deshidratarea. În plus, untul de shea protejează pielea și părul de razele solare UV, fiind de asemenea un ingredient minune pentru părul lipsit de strălucire. Dacă ai părul uscat și deteriorat de soare sau vopsea, poți căuta un tratament pe bază de unt de shea, care va oferi un plus de hidratare și strălucire podoabei capilare.

Ulei de argan

Uleiul de argan este cunoscut pentru capacitățile sale de hidratare, așa că este folosit adesea în fabricarea balsamurilor de păr. Uleiul de argan poate pătrunde eficient în cuticulele părului, având moleculele mult mai mici decât alte uleiuri. După un astfel de tratament, părul devine mult mai moale și mai ușor de coafat. 

Vitamina E și acizii grași din compoziția uleiului de argan protejează foarte bine părul și scalpul, mai ales atunci când folosim instrumente de coafoare cu temperaturi ridicate. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă folosirea unor produse pe bază de ulei de argan, înainte de a folosi placa de păr sau ondulatorul. 

De asemenea, pentru un păr sănătos poți folosi cosmeticele Oro Therapy cu aur și ulei de argan, un tratament special creat pentru femeile care își doresc un păr plin de vitalitate și strălucire.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos are capacitatea de a acționa precum un balsam natural de păr, oferind un plus de strălucire podoabei capilare. În plus, uleiul de cocos protejează firele de păr de agresiunea termică la care ne expunem atunci când folosim instrumente de coafat. De asemenea, uleiul de cocos acționează și ca un scut de protecție solară, având cel mai înalt nivel de protecție UV dintre toate uleiurile naturale.

Regăsim uleiul de cocos prezent și în tratamentele pentru scalp uscat și pentru problemele asociate acestei afecțiuni, cum ar fi mătreața, iritațiile, cojile sau pruritul. Principala cauză care determină apariția mătreții este microbul Malassezia Globosa. Studiile au dovedit că uleiul de cocos conține acid lauric și acid capric, dar și alte elemente care sunt acționează eficient și distrug membranele celulare ale bacteriilor și virușilor, exterminându-le complet.

Miere

La fel ca untul de shea, și mierea acționează ca emolient, sigilând complet umiditatea din firul de păr. Mierea are un rol important în ceea ce privește hidratarea, lucru care ajută la întărirea rezistenței firului de păr.  În plus, proprietățile sale antioxidante previn deteriorarea podoabei capilare, menținând părul sănătos. De asemenea, mierea are calități antibacteriene și proprietăți de curățare, care ajută la eliminarea impurităților acumulate de-a lungul timpului în foliculii părului, reducând astfel căderea părului.

Aloe Vera

Aloe Vera este cunoscută în întreaga lume pentru proprietățile sale miraculoase, fiind folosită într-o mulțime de tratamente pentru îngrijirea pielii și a părului. Studiile au demonstrat că substanțele din frunzele de Aloe Vera pot stimula creșterea părului și pot reduce căderea acestuia. De asemenea, Aloe este o sursă bogată de vitamine: A, C și E, care contribuie la fluctuația celulară, influențând creșterea unui păr sănătos și strălucitor. Totodată, Aloe Vera are în componența sa și vitamina B-12 și acid folic, care au un rol important în prevenirea căderii părului.

Glicerina vegetală

Anumite produse de îngrijire a părului conțin glicerină vegetală, un produs derivat din uleiul de palmier sau din uleiul de cocos. Glicerina este recunoscută pentru proprietățile sale puternic umectante, fiind o substanță care reține eficient umezeala. Tocmai de aceea este folosită în tratamentele de hidratare a părului, având un rol activ în hrănirea scalpului. În plus, pe lângă calitățile hidratante, glicerina vegetală este eficientă și în tratamentele de întărire a firului de păr, diminuând considerabil riscul de apariție a firelor despicate.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este un tratament ideal pentru îngrijirea vârfurilor de păr despicate, mai ales în lunile de iarnă. În plus, uleiul de măsline acționează ca emolient, oferind părului mai multă strălucire, dar și mai mult volum. De asemenea, dacă părul tău este aspru și uscat, cu ajutorul unui tratament pe bază de ulei de măsline, podoaba ta capilară va deveni mult mai ușor de pieptănat, iar părul va deveni mult mai rezistent.

Atunci când îți alegi tratamentele pentru îngrijirea părului, ar fi indicat să te asiguri că produsele pe care le folosești conțin unul sau mai multe dintre ingredientele naturale menționate mai sus, pentru ca părul tău să se bucure de toate vitaminele necesare.

FOTO: https://unsplash.com/photos/Bb8_yBkb_6E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`