National

Sărbătoare importantă pentru creștini ortodocși pe 24 februarie- Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Publicat: 24 feb. 2020

Ziua de 24 februarie este marcată în calendarul ortodox ca o mare sărbătoare la români. La acesată dată se sărbătoreşte întâia şi a doua aflare a Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Sărbătoarea vine cu multe tradiţii şi obiceiuri. Ce trebui să faci pe 24 februarie pentru a avea un an plin vezi un pic mai jos.

Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare mare pe 24 februarie

Ziua de 24 februarie este marcată în calendarul ortodox ca o mare sărbătoare. La această dată se sărbătoreşte întâia şi a doua aflare a Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Sărbătoarea vine cu multe tradiţii şi obiceiuri. Ioan Botezătorul a fost ucis de regele Irod Antipa, potrivit Sfintei Evanghelii. Astfel pe 24 februarie este cruce cu negru și se ține post, după cum arată calendarul ortodox.

Tradiţii şi obiceiuri de Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Cu cazia acestei sărbători ortodoxe tinerii ies pe câmpuri unde încing hore, hore care au rolul de a alunga păsările ce vor să mănânce grânele. Astfel, se mai spune că pe 24 februarie fetele tinere şi nevestele tinere trebuie să facă rezerve de apă din zăpezile încă netopite. Cu aceste ape strânse acestea trebuie să se spele la marile sărbători de peste an. Tradiţiile mai arată că dacă în această zi plouă este un semn de primăvară timpurie. În unele zone din ţară obiceiurile mai arată că ploaia de pe 24 februarie arată că urmează să avem o primăvară frumoasă.loading...

Adauga un comentariu