Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Sardinele, foarte bune pentru inima
Sardinele, foarte bune pentru inima

Sardinele, foarte bune pentru inima

10 aug. 2020, 10:27,
în Sanatate

Sardinele, foarte bune pentru inima. Acest pește albastru, precum somonul, tonul, hamsiile, este o stea a mării și a farfuriei, deoarece conține nutrienți deosebit de favorabili sănătății noastre.

Sardinele sunt o delicioase când sunt facute la grătar. Deși conține o cantitate mare de oase foarte fine, carnea și oasele sunt umplute cu nutrienți buni.

Alături de hering, ton, macrou, sardinele se numără printre peștii grasi (cunoscuti sub numele de „albastru”) cei mai bogati in omega 3: acizi grași deosebit de benefici, deoarece studiile au dovedit efectele lor protectoare asupra inimii și creierul. Necesare pentru constituirea celulelor creierului, ei permit o mai mare fluiditate a schimburilor dintre neuronii noștri și astfel reușesc să ne regleze echilibrul emoțional. Spune la revedere schimbărilor de dispoziție! Această bogăție în acizi grași nu ar trebui să facă oamenii să creadă că sardinele sunt un inamic al siluetei. Cu aproximativ 198 de calorii / 100 g, conține o cantitate interesantă de proteine ​​satioase menținând masa musculară. De asemenea, nutriționiștii recomandă consumul de pește gras de două ori pe săptămână.

Vitamine

Un adevărat Popeye al mărilor, sardinele au un nivel bun de fier (1,67 mg / 100 g), care se tripleaza atunci când este consumat într-o conservă datorită deshidratării peștelui în timpul gătitului. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamine A, B și D, fosfor și magneziu. Nu mai vorbim de asta, proaspăt sau conservat, este bogat în calciu! Un mineral, de departe cel mai abundent din organism, care trebuie reînnoit constant, deoarece este parte integrantă a oaselor și a dinților și este esențial pentru buna sănătate a acestora. În plus, calciul joacă un rol major în coagularea sângelui, menținerea tensiunii arteriale și contracția mușchilor, inclusiv a inimii.

Sardinele, foarte bune pentru inima

Bogate in omega 3 și vitamina B12, sardinele previn riscul de boli cardiovasculare. Întăresc oasele: cu vitamina D, fosfor și calciu, ajută la lupta împotriva osteoporozei. Bogate în minerale: o conservă de sardine conține echivalentul a 35% din cantitatea recomandată zilnic de calciu, 15% fier, 10% potasiu și 45% fosfor. Este un aliat al sportivilor datorită ajutorului prețios în sănătatea musculară prind proteinele sale de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`