Prima pagină » Local » Șase ieșeni au decedat în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19
Șase ieșeni au decedat în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19

Șase ieșeni au decedat în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19

14 feb. 2021, 13:56,
BZI.ro, în Local

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 14 februarie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 32.420 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 80 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.430 au fost externate (cu 15 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 551.

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 59824 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 37321 au fost vaccinate cu doza I si 22503 cu doza II. Pe data de 13 februarie 2021 au fost vaccinate 1630 de persoane. Mentionam ca 213 de persoane au primit doza I și 1417 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 157 de reacții adverse ușoare.

182 de paturi, dintre care 38 sunt paturi ATI, sunt ocupate în spitalele COVID din Iași

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 14 februarie 2021, sunt ocupate 182 de paturi, din care 38 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

 • 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 3 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi la Spitalul Municipal Paşcani
 • 3 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 7 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 10 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă mai sunt libere 11 paturi ATI:

 • 3 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 2 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 6 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 268 de paturi:

 • 48 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 10 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 9 de paturi la Spitalul Hârlău,
 • 20 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 78 de paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 5 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”
 • 23 paturi la Spitalul Militar
 • 75 de paturi la Spitalul CF Paşcani

Cinci bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 3 paturi ATI.

Cinci bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele două paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 14 februarie 2021, un număr de 1770 de persoane se află în izolare, iar 3357 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 32759 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 33575 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Conform Hotărârii nr. 9 din 11 februarie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, Elveţia, Liechtenstein, Croaţia, San Marino, Portugalia, Lituania, Georgia, Slovenia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Panama, Puerto Rico, Olanda, Cipru, Slovacia, Letonia, Estonia, Gibraltar, Marea Britanie, Sint Marteen, Israel, Monaco, Germania, Austria, Columbia, Italia, Polonia, Africa de Sud, Irlanda, Aruba, Spania, Insulele Turks si Caicos, Belarus, Franta, Seychelles, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Canada , Brazilia, Liban, Malta, Saint Lucia, Saint Vincent si Grenadine, Albania, Guernsey, Bahrain, Chile, Luxemburgbelgia, Uruguay, Bolivia, Eswatini, Maldive, Kosovo, Tunisia, Insulele Falkland, Peru Cabo Verde, Rusia, Republica Dominicana, Macedonia de Nord, Kuweit, Malaezia, Republica Moldova.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre, au intrat în vigoare, pentru țările/zonele/teritoriile aflate pe lista aprobată prin HCNSU nr. 6 din 04.02.2021 și care se regăsesc și în lista prevăzută la art. 1, din data de 13.02.2021, ora 00.00.

Pentru țările nou intrate pe lista aprobată prin prezenta hotărâre, măsurile se aplică începând cu data de 15.02.2021, ora 00.00.

Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetăţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.

Având în vedere numărul mare de solicitari cu privire la suspendarea temporară a măsurii de carantină, în contextul prevenirii infecţiilor cu SARS-COV-2, precizăm celor interesaţi să transmită pe adresa de e-mail [email protected] următoarele date necesare:

 • Cerere de suspendare temporară;
 • Date de contact ale solicitantului (nr. telefon, adresa e-mail);
 • Copii ale cărţilor de identitate ale persoanelor pentru care se solicită suspendarea temporară de la măsura carantinării;
 • Data şi, după caz, intervalul orar, la care se intenţionează trecerea prin punctul de frontieră (intrare/ieşire);
 • Punctul de trecere al frontierei tranzitat;
 • Mijlocul de transport folosit (auto personal, nr. de înmatriculare, transport în comun rutier sau feroviar, transport aerian, etc.);
 • Contractul de muncă în afara ţării sau alt document echivalent, după caz;
 • Documente medicale justificative (dacă este cazul);
 • Dovada programare, cu data şi ora, eventual interval orar, la medic pentru investigaţii/tratamente sau proceduri medicale/consultaţii medicale care nu pot fi amânate (dacă este cazul);
 • Documente care să dovedească celeritatea derogării de la măsura carantinării (certificat de deces sau alt document care să justifice solicitarea);
 • Numar de telefon de contact pentru a se putea solicita date suplimentare, dacă este cazul.

Recomandarea pentru cetăţeni este să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

În acelaşi timp, începând cu 4 iulie 2020 cetăţenii au la dispoziţie şi linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19.

La nivelul Judeţului Iaşi, numărul de telefon la care se poate apela CJCCI Iaşi, 24/24 ore, este: 0232.256.265.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *