Actualitate

Şase români au fost arestaţi după ce au jefuit zeci de temple budiste din SUA! Aveau un mod de operare aparte

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Şase români au fost arestaţi după ce au jefuit zeci de temple budiste din SUA Aveau un mod de operare aparte
Cei șase români care au fost arestați după ce au jefuti zeci de temple budiste

Șeriful din Benton, SUA, a acuzat șase cetățeni români pentru forțarea intrării într-o casă din Rogers folosită ca templu budist vietnamez. Poliția spune că se crede că fac parte dintr-un grup național al românilor specializat în furturile din templele din SUA

Cei șase au depus cauțiune. Se crede că alții au fost implicați, dar au părăsit zona.

Poliția spune că suspecții, de obicei femei, intrau în templele budiste și cereau să fie binecuvântați iar preotul să le spună o rugăciune pentru decesul unei rude. În timp ce femeile sunt binecuvântate, celelalte persoane se deplasau din cameră în cameră pentru a fura bani, cutii de donații, bijuterii sau orice lucru valoros.

Despre incidentul din orașul Rogers din SUA, locotenentul Shannon Jenkins spune că patru femei au apărut la templu pe 18 aprilie. Au cerut rugăciuni pentru un membru al familiei, dar li s-a spus că ceremoniile se fac doar în vietnameză din cauza COVID-19. Una dintre femei a cerut apoi să folosească toaleta. Femeia a încercat apoi să distragă persoana din interiorul templului, dar nu a reușit. Poliția spune că după ce grupul a fost rugat să plece, au devenit foarte agitați. Două zile mai târziu, cinci femei și un bărbat s-au întors și au avut acces la templu prin intrarea forțată.

Grupul a fost arestat după ce poliția i-a urmărit în apropierea locului.

Poliția crede că templele sunt vizate datorită naturii pasive a ocupanților și a practicii de acceptare a donațiilor, de obicei în numerar.

Adauga un comentariu