Titlurile zilei

Sătui de drumul impracticabil, sătenii dintr-o comună din județul Iași au scris un mesaj direct pe asfalt: „Atenție, gropi. Acest drum este al CJ Iași” – FOTO

Publicat: 20 mai 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Sătui de drumul impracticabil sătenii dintr-o comună din județul Iași au scris un mesaj direct pe asfalt Atenție gropi. Acest drum este al CJ Iași - FOTO
Sătui să îşi repare autoturismele, localnicii din comuna Prisăcani au scris mai multe mesaje pe DJ249B

După ce şi-au stricat autoturismele din cauza drumului impracticabil din comuna Prisăcani, judeţul Iaşi, localnicii au scris un mesaj pe asfalt

Şoferii care trec periodic pe drumul judeţean 249B s-au săturat de segmentul impracticabil, plin de gropi şi praf pe care echipele Consiliului Judeţean nu l-au terminat de asfaltat, astfel că au scris mai multe mesaje de atenționare. Tronsonul face legătura între satele Osoi şi Prisăcani.

Sătui de drumul impracticabil, sătenii din comuna Prisăcani, judeţul Iaşi, au scris un mesaj direct pe asfalt

O porțiune de drum județean, de aproximativ 900 de metri, din comuna Prisăcani, le dă mari bătăi de cap localnicilor care s-au săturat să îşi repare autoturismele frecvent. Aceştia au scris mai multe mesaje pe asfalt, precum „Nu atingeţi! Acest drum este al CJ Iaşi”, „Drum judeţean DJ 249B”, „Atenţie, gropi”, „Stop Gropi”. Contactat de reporterii BZI, primarul comunei Prisăcani, Ghiorghe Stanciu, a transmis faptul că tronsonul este plin de gropi de mai bine de 2 ani. Acesta a ţinut să precizeze faptul că, potrivit legii, fiind un drum judeţean, primăria comunei nu are voie să intervină cu lucrări.

„Tot drumul este al Consiliului Judeţean Iaşi, DJ 249B. Ei au început să facă ceva, au decopertat şi de doi ani de zile ne omoară acolo cu praful şi cu gropile, să ne rupem maşinile. Tronsonul cu probleme are o lungime de aproximativ 900 de metri. Au lăsat acolo tot vraişte. Nu ştiu cine a scris, cu siguranţă, este un om care îşi rupe maşina pe acolo, cei de la transporturi, cineva.

Dar este purul adevăr, acela este un drum judeţean care e lăsat în paragină de 2-3 ani de zile, l-au fărmat de tot, de ce nu merg mai departe lucrările întrebaţi-i pe cei de la Consiliul Judeţean. Am vrut să pun din fonduri proprii, dar nu am voie pentru că intru într-un dosar penal cât mine de mare şi nu vreau. Eu, ca primărie, nu am voie să investesc niciun leu acolo. Problema cea mai mare este că firmele care fac transportul comunal sunt revoltate, ei îşi rup maşinile acolo, mulţi îmi spun că vor să renunțe la contracte”, a spus Ghiorghe Stanciu, primarul comunei Prisăcani.

Direcţia Judeţeană de Drumuri nu are fonduri pentru continuarea lucrărilor

Ciprian Ciucan, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, a transmis faptul că situaţia privind modernizarea drumului DJ249B datează de un an şi jumătate, iar pe tronsonul dintre satele Osoi şi Prisăcani este posibil să se intervină în a doua jumătate a anului 2024. Mai mult decât atât, acesta a transmis faptul că nu au fost fonduri pentru finalizarea lucrărilor de pe DJ249B.

„În momentul de faţă, acolo este la nivel de piatră spartă, aşa este de vreun an şi jumătate bucăţica aia de drum, de la Osoi spre Prisăcani, şi ea va intra în reparaţii, să sperăm, în partea a doua a anului 2024 pentru că deocamdată nu avem fondurile necesare. Am avut intervenții urgente pe partea de Vaslui, Neamţ, unde avem valori de trafic imense. Aici, de exemplu, se deserveşte Prisăcaniul, în partea cealaltă deserveau trei judeţe. De aceea am rezolvat urgent în partea cealaltă.

El este prins în cadrul proiectului de lucrări de întreţinere şi reparaţii, dar undeva în partea a doua a anului, cumulat, este vorba de o porţiune de 900 de metri. Nu îl lăsăm aşa, se va face prioritizarea, se face în funcţie de nevoi şi urgenţe”, a declarat Ciprian Ciucan, director DJADP Iaşi.

Sătui de drumul impracticabil, sătenii din comuna Prisăcani, județul Iași, au scris mesaje pe asfalt. Echipele CJ au lăsat un tronson de pe DJ249B neasfaltat, iar persoanele care tranzitează zona îşi strică autoturismele.

Comentarii
  • Da, au alte priorități, trebuie să răspundă la comenzile politice acum în campania electorală, normal că se asfaltează unde este nevoie de voturi.

  • Am trecut recent prin Fantanele. Sa vedeti acolo cum este. In schimb pe garduri asa de mandri erau unii cu posterul lui Tabla Costel.

  • Nu cred ca initiativa apartine localnicilor. Vin alegerile, iar un politician aspirant si-a imaginat ca asta e arma cu care va invinge concurenta.

  • Cele mai banoase lucrari pentru politicieni sunt drumurile. Constructorii inlocuiesc piatra sparta de cariera de munte cu pietris de rau la 1/2 din pret. Toarna straturi mai subtiri decat incaseaza. ISC sta de sase. Comisioanele merg de la constructori la politicieni.

Adauga un comentariu