Local

Scandal cât casa, în Iași! S-au împărțit pumni și picioare cu nemiluita! Dintr-un magazin, un ieșean a ajuns direct la spital

Publicat: 12 oct. 2021
Doi bărbați care se bat pe o stradă
Un ieșean a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat că a sărit la bătaie

Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a făcut scandal într-un magazin. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat recent pe Ion Condrea la 1 an și 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru lovire sau alte violențe. Anchetatorii ieșeni spun că scandalul a izbucnit din senin, agresorul susținând că ar fi fost provocat de victimă

Un scandal cât casa a avut loc recent într-o localitate din județul Iași! Oamenii legii spun că s-au împărțit pumni și picioare cu nemiluita! Dintr-un magazin, un ieșean a ajuns direct la spital. În urma incidentului, un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a făcut scandal.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat recent pe Ion Condrea la 1 an și 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru lovire sau alte violențe.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 40 de zile, fie în cadrul Primăriei Comunei Prisăcani, fie în cadrul Școlii Gimnaziale Prisăcani, din județul Iași. Admite în parte acțiunea formulată de către partea civilă Constantin A. și obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 2.000 de lei, cu titlul de daune morale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Ion Condrea, acuzat că a făcut scandal din senin

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Ion Condrea (47 de ani) a început pe data de 13 noiembrie 2020.

„În seara zilei de 22 noiembrie 2018, inculpatul a lovit-o cu pumnii și picioarele pe persoana vătămată, cauzându-i leziuni ce au necesitat 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au precizat anchetatorii ieșeni.

În fapt, agenții din cadrul Secției V de Poliție Rurală Răducăneni au fost sesizați printr-o plângere de către partea vătămată cu privire la faptul că, în ziua de 22 noiembrie 2018, în jurul orei 17:00, în timp ce se afla la magazinul din satul Moreni, Ion Condrea i-ar fi aplicat lovituri multiple cu pumnii și picioarele peste corp și peste față, cauzându-i leziuni care au necesitat transportarea sa la spital. De altfel, victima a menționat că, pe 22 noiembrie 2018, a mers la magazinul din centrul satului Moreni, pentru a face cumpărături, acolo aflându-se și alți tineri.

„În magazin am băut un pahar cu rachiu de 100 ml și mi-am făcut cumpărăturile. La un moment dat a intrat în magazin și inculpatul, care a băut și el rachiu și care, sub pretextul că eu l-aș fi împins, mi-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste față și corp. În urma loviturilor, eu am căzut lângă ușa de acces, după care m-am ridicat singur și am plecat spre casă. În timp ce mergeam spre casă, m-am întâlnit cu fratele meu. Acesta, văzându-mă cu leziuni la nivelul feței, a sunat la 112, solicitând intervenția Ambulanței și a Poliției”, a afirmat victima în fața magistraților.

Agresorul, ridicat și dus la audieri

Oamenii legii au demarat o anchetă și au ajuns, astfel, la Ion Condrea. În cursul urmăririi penale, ieșeanul și-a rezervat inițial dreptul la tăcere. Totuși, mai apoi, pe 20 ianuarie 2020, individul a declarat că recunoaște și regretă fapta pentru care este cercetat, menținându-și această poziție și pe parcursul judecății.

„La termenul de judecată din data de 11 mai 2021, în prezența apărătorului său ales, inculpatul a arătat că recunoaște în totalitate săvârșirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, în modalitatea reținută și descrisă în rechizitoriu, și a solicitat ca judecata să se desfășoare potrivit procedurii aplicabile în cazul recunoașterii învinuirii”, au încheiat magistrații ieșeni.

Comentarii
  • Este vorba de Condrea Ion zis,, ZDUP” din localitatea Moreni, comuna Prisacani. Are o porecla predestinata.. Un individ cu grave tulburări de comportament! Dac-ar fi făcut plângeri toate persoanele agresate verbal și fizic din Moreni și Prisacani ar fi putut intra în Cartea Recordurilor! În comunitate, oamenii chiar spuneau, ca individul o sa omoare pe cineva într-o zi și de abia atunci se vor lua masuri! Agresiunea a fost în noiembrie 2018,dar între timp a mai comis și alte agresiuni, în aprilie 2019,asupra altui sătean, care și-a retras ulterior plângerea și în decembrie 2019,a recidivat la magazinul de la Moreni, atacând clienții cu cuțitul! Norocos, totuși, ca victimele, ori își retrag plângerile, ori nu le depun! O persistenta infracțională de-a ungul vieții care-ar fi trebuit sa dea de gândit ca sunt tulburări de comportament! Oricum, acest individ reușește sa manipuleze oamenii care nu-l cunosc și sa aibă succes în a trece peste situații grele, prin minciuna! Pana la un punct! Momentan, oprit de Judecătoria Raducaneni!

  • D-le Argeanu, ai reușit să-l faci pe Zdup vedeta, sa ajungă la gazeta! Procesul a început pe 13 noiembrie 2020-Ghinion! În schimb, norocos dl. Zdup, chiar dacă fapta s-antimplat la magazinul de la Moreni, loc public și a creat indignarea martorilor prezenți, nu a fost trimis în judecata și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, fapta prevazuta de Codul penal?! Din articol reiese ca fapta s-antamplat în 22 noiembrie 2018 și agresorul este audiat în 20 ianuarie 2020?Nu e o greșeală?

  • Aceasta știre cred ca a făcut ca Pământul sa stea în loc, sa nu-și mai facă rotația! Sunt steagurile în berna în Prisacani ca numitul Condrea Ion a primit o pedeapsa de 1 an și 6 luni de inchisoare cu amânare. Cred ca s-a vrut sa se facă publica aceasta sentința, cu un anumit scop,binestiut de unii.Cand în viata accentul este pus pe bani, bautura și bătăi, la un moment dat vine și răsplată! Intrebare:Cuțitul ala, i-a fost înapoiat, nu care cumva sa fi rămas setul de tacâmuri descompletat în bucătărie???!!!

Adauga un comentariu