Local

Scandal cât casa, în Iași! S-au împărțit pumni și picioare cu nemiluita! Dintr-un magazin, un ieșean a ajuns direct la spital

Publicat: 12 oct. 2021
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Scandal cât casa în Iași S-au împărțit pumni și picioare cu nemiluita Dintr-un magazin un ieșean a ajuns direct la spital
Un ieșean a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat că a sărit la bătaie

Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a făcut scandal într-un magazin. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat recent pe Ion Condrea la 1 an și 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru lovire sau alte violențe. Anchetatorii ieșeni spun că scandalul a izbucnit din senin, agresorul susținând că ar fi fost provocat de victimă

Un scandal cât casa a avut loc recent într-o localitate din județul Iași! Oamenii legii spun că s-au împărțit pumni și picioare cu nemiluita! Dintr-un magazin, un ieșean a ajuns direct la spital. În urma incidentului, un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a făcut scandal.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat recent pe Ion Condrea la 1 an și 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru lovire sau alte violențe.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 40 de zile, fie în cadrul Primăriei Comunei Prisăcani, fie în cadrul Școlii Gimnaziale Prisăcani, din județul Iași. Admite în parte acțiunea formulată de către partea civilă Constantin A. și obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 2.000 de lei, cu titlul de daune morale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Ion Condrea, acuzat că a făcut scandal din senin

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Ion Condrea (47 de ani) a început pe data de 13 noiembrie 2020.

„În seara zilei de 22 noiembrie 2018, inculpatul a lovit-o cu pumnii și picioarele pe persoana vătămată, cauzându-i leziuni ce au necesitat 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au precizat anchetatorii ieșeni.

În fapt, agenții din cadrul Secției V de Poliție Rurală Răducăneni au fost sesizați printr-o plângere de către partea vătămată cu privire la faptul că, în ziua de 22 noiembrie 2018, în jurul orei 17:00, în timp ce se afla la magazinul din satul Moreni, Ion Condrea i-ar fi aplicat lovituri multiple cu pumnii și picioarele peste corp și peste față, cauzându-i leziuni care au necesitat transportarea sa la spital. De altfel, victima a menționat că, pe 22 noiembrie 2018, a mers la magazinul din centrul satului Moreni, pentru a face cumpărături, acolo aflându-se și alți tineri.

„În magazin am băut un pahar cu rachiu de 100 ml și mi-am făcut cumpărăturile. La un moment dat a intrat în magazin și inculpatul, care a băut și el rachiu și care, sub pretextul că eu l-aș fi împins, mi-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste față și corp. În urma loviturilor, eu am căzut lângă ușa de acces, după care m-am ridicat singur și am plecat spre casă. În timp ce mergeam spre casă, m-am întâlnit cu fratele meu. Acesta, văzându-mă cu leziuni la nivelul feței, a sunat la 112, solicitând intervenția Ambulanței și a Poliției”, a afirmat victima în fața magistraților.

Agresorul, ridicat și dus la audieri

Oamenii legii au demarat o anchetă și au ajuns, astfel, la Ion Condrea. În cursul urmăririi penale, ieșeanul și-a rezervat inițial dreptul la tăcere. Totuși, mai apoi, pe 20 ianuarie 2020, individul a declarat că recunoaște și regretă fapta pentru care este cercetat, menținându-și această poziție și pe parcursul judecății.

„La termenul de judecată din data de 11 mai 2021, în prezența apărătorului său ales, inculpatul a arătat că recunoaște în totalitate săvârșirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, în modalitatea reținută și descrisă în rechizitoriu, și a solicitat ca judecata să se desfășoare potrivit procedurii aplicabile în cazul recunoașterii învinuirii”, au încheiat magistrații ieșeni.

Comentarii
Adauga un comentariu