Prima pagină » Local » Scandal cât casa, în sânul Poliției ieșene! Totul a izbucnit de la o cercetare disciplinară. Agentul vizat și-a dat în judecată șefii, cerând anularea dispozițiilor
Scandal cât casa, în sânul Poliției ieșene! Totul a izbucnit de la o cercetare disciplinară. Agentul vizat și-a dat în judecată șefii, cerând anularea dispozițiilor

Scandal cât casa, în sânul Poliției ieșene! Totul a izbucnit de la o cercetare disciplinară. Agentul vizat și-a dat în judecată șefii, cerând anularea dispozițiilor

26 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași a dat în judecată instituția. Cătălin Ștefănel Olăeru le-a cerut magistraților din cadrul Tribunalului Iași să anuleze raportul de cercetare disciplinară întocmit în cazul său. Judecătorii ieșeni au respins acțiunea polițistului, dar sentința nu este definitivă

Un nou scandal a izbucnit recent în sânul Poliției ieșene! Întreaga tărășenie a izbucnit de la o cercetare disciplinară. Agentul vizat și-a dat în judecată șefii, cerând anularea dispozițiilor emise în cazul său. Astfel, un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași a chemat în instanță instituția. Cătălin Ștefănel Olăeru le-a cerut magistraților din cadrul Tribunalului Iași să anuleze raportul de cercetare disciplinară întocmit pe numele lui.

„Instanța admite excepția inadmisibilității capătului de cerere având ca obiect anularea proiectului raportului de cercetare prealabilă din 15 decembrie 2020 întocmit de șeful Poliției orașului Hârlău și, în consecință, respinge ca inadmisibil capătul de cerere având ca obiect anularea proiectului raportului de cercetare prealabilă, formulat de reclamantul Cătălin Ștefănel Olăeru, în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Respinge ca rămas fără obiect capătul de cerere având ca anularea dispoziției șefului IPJ Iași din 6 aprilie 2021, formulat de reclamant în contradictoriu cu pârâtul IPJ Iași, ca urmare a anulării actului administrativ de sancționare în cadrul procedurii prealabile”, au afirmat magistrații ieșeni.

Agentul Cătălin Ștefănel Olăeru a dat în judecată IPJ Iași

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre agentul Cătălin Ștefănel Olăeru și IPJ Iași a început pe data de 5 mai 2021. Prin acțiunea înregistrată la instanță, a cerut în contradictoriu cu pârâtul IPJ Iași anularea actelor administrative constând în proiectul raportului de cercetare disciplinară din 15 decembrie 2020, întocmit de șeful Poliției orașului Hârlău, și în dispoziția șefului IPJ lași din 6 aprilie 2021, prin care a fost sancționat cu trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut, respectiv agent IV.

„Eu am fost sancționat disciplinar în mod nelegal și netemeinic, neexistând niciun raționament logic sau juridic prin care să se indice care este legătura între situația de fapt reținută și sancțiunea aplicată”, a susținut agentul ieșean în fața judecătorilor.

„Sancțiunea a fost dată în afara termenului legal”

IPJ Iași a formulat o întâmpinare prin care a invocat două excepții, respectiv excepția lipsei de obiect a capătului de cerere prin care se solicită anularea dispoziției șefului IPJ lași din 6 aprilie 2021, având în vedere că, pe 15 iunie 2021, prin Decizia motivată nr. 4408, inspectorul general al Poliției Române a admis contestația formulată de reclamant și a dispus anularea actului administrativ de sancționare motivat de faptul că sancțiunea aplicată a fost dispusă în afara termenului legal, dar și excepția inadmisibilității capătului de cerere prin care se solicită anularea proiectului raportului de cercetare prealabilă din 15 decembrie 2020, motivat de faptul că proiectul raportului de cercetare prealabilă contestat de către reclamant nu reprezintă un act administrativ, ci un înscris întocmit de polițistul desemnat pentru efectuarea cercetării prealabile.

Magistrații ieșeni au constatat că, în cazul agentului, s-a dispus începerea unei cercetări pentru o abatere disciplinară, respectiv o chestiune care să țină de comportamentul persoanei vizate.

„Numai după finalizarea cercetării prealabile se poate aprecia dacă fapta are caracterul unei abateri disciplinare, deoarece, până în acel moment, persoana care a săvârșit fapta beneficiază de prezumția de nevinovăție”, au încheiat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`