Titlurile zilei

Scandal fără precedent la un bar din Podul Iloaiei! Mai mulți tineri s-au luat la bătaie până s-a ajuns la cuțite

Publicat: 27 dec. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Scandal fără precedent la un bar din Podul Iloaiei Mai mulți tineri s-au luat la bătaie până s-a ajuns la cuțite
Ion Silviu Cozma, turbat de furie pentru că a primit un pumn, și-a scos cuțitul, pe care îl avea ascuns în geacă și a dat pe unde a apucat, încercând să bage frica în “prietenii săi”

Măcel într-un bar din Podul Iloaiei! Mai mulți tineri s-au luat la bătaie chiar în barul în care au ieșit să sărbătorească, până s-a ajuns la cuțite. Victima a fost transportată de urgență la spital

Mai mulți tineri au ieșit la un bar de lângă fosta poștă din orașul Podul Iloaiei. Însă între aceștia a izbucnit un scandal care a degenerat și s-a lăsat cu acte de violență. Ion Silviu Cozma, turbat de furie, pentru că a primit un pumn, și-a scos cuțitul pe care îl avea ascuns în geacă și a dat pe unde a apucat, încercând să bage frica în „prietenii săi”.

Mai mulți tineri s-au luat la bătaie într-un bar din Podul Iloaiei până s-a ajuns la cuțite

Ion Silviu Cozma nu l-a nimerit pe cel care l-a bătut și a tăiat un alt tânăr nevinovat, care și-a petrecut câteva zile în spital, fiind supus și unei intervenții chirurgicale, deoarece, potrivit certificatului medico-legal, avea tendoanele tăiate.

„Probatoriul administrat în cauza până în prezent a relevat următoarele: În după amiaza zilei de 16.12.2023 la barul SC Wine and Coffe Bar SRL de la fosta poștă din orașul Podu lloaiei, s-au întâlnit mai multe persoane de gen masculin, între care și inculpatul C.I.S., acesta ajungând în bar în jurul orei 19:51, având ascuns în buzunar un cuțit metalic tip briceag de 15 cm, cu lama de 6 cm. În jurul orei 21:40, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, între persoanele prezente la bar au început unele discuții în contradictoriu care au degenerat în acte de violență, context în care mai multe persone au fost scoase în exteriorul localului de către barman. În aceste împrejurări, o persoană aflată în bar I-a lovit cu pumnul în zona feței pe inculpatul C.I.S., moment în care a intervenit martorul B. G. C. care l-a tras în interiorul barului pe un alt martor. Din declarațiile tuturor persoanelor audiate în cauză, confirmate de declarația inculpatului, rezultă că până la acel moment între persona vătămată AGC și inculpatul CIS nu existase nicio situație conflictuală, cei doi cunoscându-se în acea seara și victima neavând nicio discuție contradictorie cu inculpatul.

După ce a primit pumnul de la martorul M. B,. fiind enervat de acest gest, inculpatul CIS a scos din buzunarul drept al gecii cuțitul metalic tip briceag pe care îl avea la el, a deschis lama și i-a aplicat în viteză persoanei vătămate AGC (care era prima persona din spatele lui) o lovitură vizând zona feței, crezând că aceasta este persona care l-a lovit cu pumnul. Observând gestul inculpatului, din instinct, persona vătămată a ridicat mâna stângă pentru a se apăra, fiind tăiat pe partea exterioară a palmei. Având în vedere leziunile suferite, persona vătămată AGC a fost preluată de către un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Sf. Spiridon din mun. lași, unde a fost suspusă unei intervenții chirurgicale, deoarece avea tendoanele de la mâna stângă tăiate, fiind internat în spital din seara zilei de 16.12.2023 și până în data de 19.12.2023, când a fost externat. În urma examinării medico-legale a persoanei vătămate AGC din data de 19.12.2023, medicul legist din cadrul IML lași a formulat următoarele concluzii preliminare: conform documentației medicale numitul AGC prezintă plaga tăiată mâna stângă cu interesarea tendoanelor extensoare, leziunile s-au putut produce prin lovire cu obiect tăietor, la momentul actual necesitând 14-16 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Fiind audiat în calitate de suspect, respectiv inculpat, CIS a recunoscut comiterea faptei, în modalitatea descrisă, declarând că în seara de 16.12.2023, în timp ce se afla in fața ușii de la intrarea în barul de la fosta poștă din orașul Podu Iloaiei, din cauza faptului că fusese lovit cu pumnul în zona capului de către martorul M B, a scos din buzunarul gecii un briceag căruia i-a deschis lama și i-a aplicat cu acesta o lovitură de sus în jos persoanei vătămate AGC, acesta fiind prima persona din spatele său și crezând că este MB, menționând că probabil a vizat capul persoanei vătămate, lovindu-I de frica și de ciudă pentru că a crezut că l-a lovit cu pumnul. Precizam că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și luarea unei măsuri preventive reprezintă etape si măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat pentru administrarea probatoriului, activități care nu pot, in nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție”, a declarat prim-procurorul Liviu Păiuși, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Agresorul și-a petrecut sărbătorile în casă

Agresorul a fost trimis în judecată, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, și s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpat.

„Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 19.12.2023 s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin.2 si alin. 2 ind. 1lit. csi d din Codul Penal. Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 20.12.2023, ora 12:00, confirmată de procuror la aceeași dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul C. .I S., pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin.2 si alin. 2 ind. 1 lit. c si d din Codul Penal. Prin ordonanța procurorului din 21.12.2023, ora 13:40, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul C. I. S, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin.2 si alin. 2 ind. 1 lit. c si d din Codul Penal. Prin încheierea penală din data de 21.12.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei lași a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpatul C. .I S”, a adăugat prim-procurorul Liviu Păiuși.

Rămâne de văzut ce detalii vor mai ieși la iveală în cazul bătăii de la barul din orașul Podul Iloaiei, dar și ce pedeapsă finală va primi agresorul.

Comentarii
Adauga un comentariu