National

Scandal imens în Partidul Național Liberal: „Să spunem lucrurilor pe nume: s-au folosit banii PNL pentru campania internă!”

Publicat: 21 sept. 2021
PNL
PNL și PSD nu au mers la Cotroceni cu un nume de premier. USR l-a propus pe Dacian Cioloș

Lupta dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia partidului se adâncește. Susținătorii actualului președinte al liberalilor l-au dat afară de pe grupul de WhatsApp al organizației PNL din Sectorul 5 pe avocatul Cristian Băcanu, fost șef al filialei și membru al echipei Cîțu, după ce acesta le-a reproșat liderilor că nu a fost anunțat în legătură cu convocarea unei ședințe, acuzând astfel un abuz.

Congresul PNL se apropie cu pași repezi, iar tensiunile cresc pe zi ce trece și în filialele partidului. Este și cazul liberalilor din organizația PNL Sectorul 5, acolo unde Cristian Băcanu, fost șef al organizației și susținător al lui Florin Cîțu a reproșat conducătorilor filialei că au comis un abuz în contextul în care nu a fost informat despre o ședință a liberalilor.

PNL Sectorul 5 este condusă, în prezent, de către Dan Meran, liberal susținut de către președintele PNL, Ludovic Orban.

Tensiuni în PNL Sectorul 5. Avocatul Cristian Băcanu, executat de susținătorii lui Ludovic Orban

Secretarul general al organizației, Geani Dinu, a încercat să explice situația.

„Bună dimineaţa la toată lumea! Cristi, ieri a fost convocată şedinţa prea în scurt, am fost la volan pe autostradă şi nu am reuşit să-ţi trimit convocarea”, a scris Geani Dinu pe grupul filialei.

Cristian Băcanu le-a reproșat, însă, susținătorilor lui Ludovic Orban, că exercită un abuz.

„Comiteţi un abuz! Şi ca să preîntâmpin ce spunea acum ceva timp Răzvan, convocarea se face prin mijloace prevăzute de statut şi nu la cabinetul parlamentar, cabinetul de avocat şi / sau Camera Deputaţilor. Nu aş vrea să vorbesc public despre felul în care un deputat nu este convocat la lucrările unei şedinţe liberale doar pentru că nu sunt team orban”, a scris Cristian Băcanu, susținător al lui Florin Cîțu.

Tensiunile s-au adâncit. Banii PNL, folosiți în campania internă

Tensiunile nu s-au oprit aici, iar liderul liberal Dragoș Tănăsoiu a publicat un link postat de către președintelui PNL, Ludovic Orban, pe Facebook, care face referire la un interviu oferit de șeful liberalilor, context în care deputatul Cristian Băcanu a acuzat bani ai PNL folosiți în campania internă a partidului.

„Normal! La 100.000 de euro pe lună, plătiți din banii PNL, vă uitați, de fapt, la banii voștri! Să spunem lucrurilor pe nume: s-au folosit banii PNL pentru campania internă!”, s-a exprimat Cristian Băcanu.

La scurt timp după ce a făcut acuzațiile, liderul liberal Dragoș Tănăsoiu l-a dat afară de pe grup pe deputatul Cristian Băcanu, susținător al lui Florin Cîțu.

Adauga un comentariu