Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal imens la o primărie din Iași! O femeie se chinuie de patru ani să intre în posesia unui teren obținut definitiv în instanță: „Primarul m-a făcut nesimțită și m-a dat afară din birou”
Scandal imens la o primărie din Iași! O femeie se chinuie de patru ani să intre în posesia unui teren obținut definitiv în instanță: „Primarul m-a făcut nesimțită și m-a dat afară din birou”

Scandal imens la o primărie din Iași! O femeie se chinuie de patru ani să intre în posesia unui teren obținut definitiv în instanță: „Primarul m-a făcut nesimțită și m-a dat afară din birou”

17 mai 2024, 02:00, 8 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

La o primărie din județul Iași, s-a iscat un scandal imens, deoarece o femeie nu poate intra în posesia unui teren moștenit. Mihaela Carp se ceartă cu primarul comunei Cristești de patru ani

Mihaela Carp, în vârstă de 53 de ani, se chinuie de patru ani să intre în posesia terenului pe care l-a moștenit de la mama sa, cu acte în regulă. În 2020, Judecătoria a emis o hotărâre definitivă și irevocabilă, însă femeia nu a intrat nici acum în posesia suprafeței de 2,29 hectare, din comuna Cristești.

Scandal imens la o primărie din Iași

În anul 2018, Mihaela Carp a deschis în instanță un dosar cu privire la faptul că trebuie să intre în posesia a 2,29 hectare de teren în comuna Cristești. Suprafața era moștenire de la mama sa, care a decedat în 2011, iar ea trebuia să fie proprietarul. Doar că primăria nu i-a eliberat niciun act pentru a intra în posesia pământului. În 2020, Judecătoria Pașcani a hotărât că Primăria Cristești trebuie să facă documentația pentru punerea în posesie a terenului pentru Mihaela Carp.

„Mama mea era din Cristești, a avut un teren, iar eu am rămas să fac moștenirea pentru că ea a avut o problemă și nu am putut face actele. Primăria nu vrea să îmi dea terenul acum. Eu am ajuns să mă judec cu ei și în cele din urmă s-a stabilit că trebuie să mi se emită act de proprietate pentru suprafața de 2,29 hectare de teren. Am fost la Primăria Cristești și le-am arătat sentința de la Judecătorie. Ei refuză să îmi dea terenul, domnul primar m-a și agresat, nu-i convine că o să iau eu terenul respectiv. Nici nu mai merg la el, că mai tare iese scandal, zice că îl provoc, eu doar îmi vreau terenul”, povestește Mihaela Carp.

După mai multe insistențe, primăria i-a făcut documentele și a chemat-o pe femeie să semneze procesul-verbal. Doar că ea a observat faptul că suprafața trecută pe document era mai mică decât trebuia să primească și a refuzat să semneze.

„La un moment, primarul mi-a întocmit proces-verbal, însă eu am refuzat să îl semnez. M-am uitat mai bine și acolo era trecut mai puțin de două hectare, nu 2,29 hectare, cât era normal. Nu înțeleg de ce nu vor să îmi dea terenul. El mi-a spus în față că nu câștig procesele, dar eu le-am câștigat și degeaba, el trebuie să îmi dea terenul. Am încercat toate metodele, am făcut și plângere penală și nimic. Primarul m-a făcut nesimțită și m-a dat afară din birou când am venit cu toate hârtiile la dânsul”, a mai spus femeia.

Primăria trebuie să plătească

Mai mult, Primăria Cristești este obligată să plătească și o sumă de bani pentru faptul că nu a respectat hotărârea magistraților. Astfel, executorii judecătorești au silit instituția să achite suma de 6.200 de lei. Mai mult, de la sfârșitul anului trecut, instanța a hotărât ca primăria să plătească penalități, câte 200 de lei pe zi, pentru întârzieri.

„În 2022, am fost și la un executor judecătoresc. Am făcut o cerere, iar primăria a fost silită să îmi plătească 6.200 de lei, cheltuieli de executare silită. Păi, doar primarul nu plătește din banul lui, ci din banul cetățenilor. În decembrie 2023, Judecătoria a stabilit faptul că trebuie să primesc 200 de lei pe zi, pentru cât vor întârzia să pună în aplicare decizia. Nici nu știu câți bani s-au adunat până acum. Sincer, nu știu ce să mai fac, am trimis solicitare și la Prefectură, am fost și la poliție, dar degeaba. Cred că primarul urmărește să facă ceva cu terenul meu”, a încheiat Mihaela Carp.

Primarul a refuzat să dea vreo explicație cu privire la această situație.

„Nu pot să vă dau vreun răspuns la telefon, să-mi trimiteți o solicitare prin email”, a fost tot ce a avut de zis Vlad Pintili, primarul comunei Cristești.

Comentarii
  • e un TRADATOR….mie mi-o tras tzeapa…..a promis ceva si a uitat ce a promis…..RUSINE , Bolohan era de cuvint !!!!

  • Ehe corupția de la noi … ar trebui sa ceară executarea silita pentru sumele neplătite… sa se pună poprire pe fondurile primăriei … și apoi mai vedem cat de cocos e primarul care crede că primăria e moșia lui.

  • Alegerile, sunt mijlocul perfect pentru a vota si alti oameni ce credeti ca nu va dezamagesc pe viitor si pentru a schimba pe cei ce nu au corespuns asteptarilor cetatenilor.

  • Doamna, cereți sprijinul executorului Cezar Andrei, asta o face și pe masa.

  • Eu cred ca dl Bolohan era un om de calitate

  • ce muian de prostalan are un taranete

  • Elena, cetatean roman obisnuit

    Nu este singurul primar care administreaza comuna unde a fost ales dupa principii proprii.Eu am obtinut intabularea si in cateva ore primarul ,de la el putere ,a dat ordin de blocare a oricarei tranzactii. Cred ca multi primari nu respecta legile statului, sfideaza orice :autoritatile statului, institutiile statului,legile,presa,cetatenii din comunele unde lucreaza ( pentru ca si primarii sunt niste functionari platiti de stat, nu devin stapani , mosieri sau proprietari). Oare de ce?

  • Elena, cetatean roman obisnuit care are un mare respect pentru presa

    Sper ca vom trai si vremuri mai bune , vremuri in care sa nu ni se stearga comentariile decente ,la obiect, netendentiosae , dar de interes. Eu respect mult presa si cred in verticalitate sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *