Coronavirus

Scandal în Italia după ce s-a amânat redeschiderea saloanelor și a centrelor de înfrumusețare: „Suntem disperați”

Publicat: 29 apr. 2020

E scandal în Italia, în plină pandemie de coronavirus! Frizeri, cosmeticiene, tatuatori, manichiuriste protestează după decizia amânării redeschiderii saloanelor și a centrelor de înfrumusețare. Gino Scotto, președintele Federației Autonome a Întreprinderilor Mici (Fapi), se teme de riscul unor „revolte sociale”, până în Veneto, unde doi coafori s-au legat cu lanţuri în semn de protest în fața vitrinelor salonului lor din centrul orașului Padova.

„Avem cheltuieli de 60 de mii de euro și ei ne trimit 600 de euro”, a țipat unul dintre ei, în direct, la o televiziune.

„Suntem disperați, iar acum există și cei care sunt gata să facă gesturi nebunești”, spune Romina Paludi, din Roma, în vârstă de 37 de ani, directorul tehnic al unui centru de înfrumusețare din via di Santa Maria din Monticelli. „Datorită rețelei create, am reușit să strângem aproape 17.000 de semnături”, explică ea.

„Nu avem bani pentru chirii, nici lichidități pentru a continua cu protocoalele de igienizare, care, printre altele, încă nu ne-au fost comunicate, ca să nu mai spunem că furnizorii au mărit mult prețurile materialelor necesare pentru redeschidere, începând cu măştile.

„Nu ne făcuserăm multe iluzii, însă am sperat cel puțin că ne vor permite să deschidem pe 18 mai, în schimb a sosit doar o nouă amânare. Conte? Nici măcar nu-l mai pot numi prim-ministru, ajutorul de şomaj nu a ajuns la nimeni, iar în decretul Cura Italia nu au inclus o măsură care să prevadă îngheţarea ratelor pentru închirierea pe termen lung a echipamentelor. Doar câţiva dintre noi au primit cei 600 de euro ai INPS”, spune Romina.

„Pentru mulți dintre noi, scenariul va fi unul singur: falimentul. Din păcate – continuă reprezentanta categoriei – obloanele noastre nu se vor mai ridica și vom fi adăugați pe lista celor care se sprijină pe umerii guvernului cu venituri de cetățenie”, a conchis femeia.

Deputatul Forza Italia, Benedetta Fiorini, vorbește despre 105.000 de întreprinderi aflate în pericol în rândul hair styliştilor, frizerilor și al saloanelor de înfrumusețare.

„Peste 500.000 de nu au văzut un euro și au impozite și chirii de plătit”, a scris acesta pe Twitter.

Adauga un comentariu