Sport

Scandal în Liga I de fotbal! Președintele clubului Chindia Târgoviște, Marcel Ghergu, a răbufnit: „Nu se mai poate!”

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal în Liga I de fotbal Președintele clubului Chindia Târgoviște Marcel Ghergu a răbufnit Nu se mai poate
Scandal în Liga I de fotbal, după ce Marcel Ghergu, președintele Chindiei Târgoviște, a făcut memoriu la CCA.

Scandal în Liga I de fotbal, după ce președintele Chindiei Târgoviște, Marcel Ghergu, a făcut memoriu la CCA după partida cu Hermannstadt (0-1), condusă de Cătălin Popa

A început scandalul în Liga I de fotbal. Pe măsură ce etapele se scurg și lupta pentru evitarea retrogradării e tot mai disperată, par să se accentueze și luptele din culise. Inevitabil, apar și victime. După meciul pierdut „acasă”, la Ploiești, cu Hermannstadt (0-1), Chindia Târgoviște, „lanterna” play-out-ului, a luat foc. Partida a fost arbitrată de o brigadă condusă de Cătălin Popa, care a acordat penalty-ul din care oaspeții aveau să obțină victoria. În plus, la 0-0, asistentul Florin Neacșu a anulat un gol Chindiei, marcat de la 20 de metri de Yameogo, pe motiv că Dangubici, aflat la 14-15 metri de poartă, pe direcția balonului, ar fi influențat portarul advers.

Președintele târgoviștenilor, Marcel Ghergu, „a explodat”:

„Am făcut memoriu la CCA. Să ne explice și nouă, regulamentar, aceste decizii ale lui Popa! Am și cerut ca acest arbitru, care nu are ce căuta la Liga 1, cu o mulțime de meciuri stricate la activ, să nu ne mai fie niciodată delegat. Este incredibil ce s-a întâmplat.

La faza penalty-ului, Martac nici nu-l atinge cu mâna pe Jo. Iar înainte de asta, nouă ne este anulat complet aiurea un gol valabil. Dangubici nu avea cum să-l influențeze pe portarul lor, nu au nicio acoperire regulamentară. Este viciere crasă de rezultat. Altceva e și mai grav. Știu sigur că se decisese ca la Clinceni – Dinamo și la Chindia – Hermannstadt, meciuri extrem de importante, CCA să dea doi arbitri FIFA, Kovacs, respectiv Hațegan.
Kovacs a arbitrat normal la meciul lui Dinamo, dar la noi a fost schimbată brigada cu 24 de ore înainte de meci? De ce? De ce au lăsat pe mâna unui asemenea arbitru un meci care poate decide destine?!”.

Ovidiu Hațegan s-a recuzat, de frica COVID

Sursele Gazetei au confirmat că la Chindia- Hermannstadt trebuia să arbitreze o brigadă condusă de Ovidiu Hațegan. Numai că acesta, având soția gravidă, s-a recuzat, temându-se să meargă la Ploiești, unde au fost depistate cazuri de coronavirus chiar la echipa din oraș.
Iar CCA, în criză de timp, l-a delegat pe Cătălin Popa, asistat de Florin Neacșu și Romică Bârdeș. Ghergu a continuat tirul:

„Am tăcut prea multă vreme. Am mai avut penalty cu Voluntari, cu Iași, dar nu ni s-au dat. Acest Cătălin Popa a stricat atâtea meciuri. De acum nu se va mai întâmpla să tăcem dacă se comit astfel de lucruri împotriva noastră. Dar ce, ne-am întors înainte de ’89? Nu se mai poate!”.

4 este nota primită de Cătălin Popa în Gazeta Sporturilor

Ion Crăciunescu îi dă dreptate lui Marcel Ghergu, președintele de la Chindia Târgoviște

La rândul său, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a comentat:

„Îmi aduc foarte bine aminte de acele faze. La cea cu penalty-ul, nici vorbă de fault! Apărătorul Chindiei a sărit primul, a dat în minge cu capul, nu l-a lovit pe atacantul lui Hermannstadt. Ba dimpotrivă, el a intrat în jucătorul gazdelor. A fost fault în atac”. Crăciunescu a continuat: „La golul Chindiei, nu se putea vorbi despre influențarea portarului, Dangubici era departe, nu i-a obturat câmpul vizual. Acest Cătălin Popa este o rușine de arbitru, s-a descalificat cu acele decizii. Nu îți poți bate joc așa de o echipă. Pentru el, cel mai bine ar fi să se lase!”

CCA și arbitrii să ne lase să ne jucăm șansele corect, până la capăt! Să nu mai decidă ei cine pică sau nu, să nu mai stabilească ei ierarhiile! Marcel Ghergu, președinte Chindia

Adauga un comentariu