Local

Scandal în USR Iași. Un consilier local își anunță ieșirea din politica după disputele interne din filiala controlata de Cosette Chichirau

Publicat: 04 oct. 2021

Încă un scandal mocnit in filiala USR Iași. Consilierul local USR George Pleșu și-a anunțat retragerea din politica. Acest lucru înseamnă și renunțarea la mandatul de ales local. Pleșu a acuzat jocuri de culise din filiala USR Iași,condusă în acte de fostul subprefect Stefan Tănasă,actual șomer, dar controlata de deputatul Cosette Chichirau. Pleșu a venit pe filiera PLUS, filieră care însă nu a fost bine primită de facțiunea din USR.

„De ce mă retrag din politică

Se împlinesc 3 ani de când am fost la prima întâlnire RO100, un ONG implicat civic care își propunea să schimbe România, devenit ulterior PLUS, și un an de când, în urma alegerilor, am fost ales consilier local al Municipiului Iași.

Au fost 3 ani în care am investit o bună parte din timp, energie și diverse alte resurse pentru a crește o organizație, pentru a gândi proiecte pentru comunitate și a reprezenta, pe cât de bine am putut, interesele ei. Singura mea motivație să întru în politică a fost aceea de a avea acces la o platformă de la care să pot face mai mult pentru mai mulți, cu un impact mai mare, folosindu-mă de onestitatea, verticalitatea și competențele mele în domeniile în care activez.

Prin urmare, decizia de a părăsi politica nu este una ușoară. Am avut momente când m-am simțit dezamăgit și altele când am vrut să continui cu orice preț. Dacă la început motivația și implicarea mea au fost totale, în ultimele luni acestea au început să scadă. Idealurile în care am crezut, speranțele cu care am muncit împreună cu niște oameni extraordinari pe care i-am cunoscut în cadrul PLUS Iași par să se îndepărteze din ce în ce mai mult de realitatea cu care ne confruntăm.

După ce, din diverse motive, grupul de 9 consilieri locali ai USR PLUS s-a micșorat, posibilitățile noastre reale de a susține inițiativele pe care ni le-am asumat și a le împiedica/ îmbunătăți pe cele nocive comunității s-au diminuat considerabil. Cu atât mai mult cu cât cei doi foști colegi s-au îndepărtat de valorile pe care le-am promovat, demisia mi se pare un gest necesar pentru a arăta că există oameni de onoare. Oameni care, atunci când simt că nu mai pot da 100%, aleg să se retragă decât să se complacă sau să-și urmărească interese personale(…) Nu e o cedare sau o renunțare, ci este o constatare a unei incompatibilități de viziune. Un drum pe care, cu cât mergeam mai departe, cu atât îmi erau mai clare nepotrivirile de roluri și metode. Și din exterior nu ai cum să te convingi de acest adevăr decât atunci când faci tu eforturile de a ține calea dreaptă.

Au fost și câteva mici victorii, care pe moment m-au făcut să cred că se poate. Am reușit să ne ținem o parte din promisiunile făcute legate de poziționările față de spațiul public, mobilitate, urbanism, investiții, transparentizare, concursuri pe bune etc. Însă e prea puțin, prea lent, prea departe de așteptările mele și a celor care ne-au votat. Decizia de a ieși din politică este strict personală, am luat-o fără să mă consult sau să fiu influențat în vreun fel de cineva și nu există vreo șansă să revin asupra ei(…)”,a susținut Pleșu.

Comentarii
Adauga un comentariu