Local

Scandal în Păcureț, Iaşi! Polițistii au împânzit zona EXCLUSIV

Publicat: 19 iul. 2020
Scandal între clanurile de rromi din Păcureț, Iaşi!
Scandal între clanurile de rromi din Păcureț, Iaşi!

Scandal în cartierul Păcureț . Din primele informaţii pe care reporterii BZI.RO le deţin, în aceste momente în zona Păcuret din Iaşi, între mai multe clanuri de rromi stă să izbucnească un scandal. Momentan nu se cunoaşte cu exactitate de la ce a pornit scandalul, dar polițiștii au împânzit toată zona

Scandal în cartierul Păcuret. Un minor ar fi agresat o femeie

Conform informaţiilor exlusiv BZI.RO, s-a primit un apel la numărul unic de urgenţă 112 prin care se anunţa un eveniment de tulburare a liniştiţi şi ordinii publice. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de la poliţie pentru a cerceta acest aspect. S-a constatat faptul că un minor de etnie rromă ar fi agresat o femeie. Minorul are 17 ani şi ar fi agresat o femeie, conflictul fiind unul spontan susţin autorităţile. Totuşi, în zona şi-au făcut apariţia mai multe membri din familiile implicate. Poliţiştii au asigurat liniştea şi ordinea publică şi au evitat un scandal în toată regulă, mai ales că zona este cunoscută ca fiind una în care se întâmplă des astfel de episoade. Ambele părţi implicate în conflict au fost duse la secţie. Din fericire, conflictul nu a escaladat.

Zona Păcuret este cunoscută ca fiind o zonă în care se întâmplă des astfel de evenimente

Clanurile de rromi din zonă sunt cunoscute ca având ocupaţii ilicite şi astfel, în zonă, se produc des astfel de evenimente. Oamenii legii sunt solicitaţi frecvent pentru aplanarea unor conflicte apărute din divergentele dintre familiile de rromi din zonă. În altă ordine de idei, vecinii cartierului Păcuret se plâng deseori de scandalurile care se produc în zonă. Vă aducem aminte că acum câteva luni, în Păcurari, mai mulţi copii de etnie rromă au început să arunce cu pietre în gemurile unui apartament din zonă. Oamenii legii intervin mereu în zonă şi organizează frecvent patrule.

Traian Băsescu, avertisment dur legat de clanurile ţigăneşti care au revenit în România

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, lansa, acum ceva timp, un avertisment dur ce are legătură cu clanurile de ţigani care au revenit în România. Fostul preşedinte afirma, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că aceştia par să refuze să respecte legile ţării.

Traian Băsescu afirma faptul că dacă MAI continua să traseze impasibil problema, peste şase luni romanilor le-ar putea fi frică să mai iasă pe străzi după căderea întunericului, sau le-ar fi frică să plece într-o vacanţă de frica hoţilor care i-ar putea lăsa fără bunurile din locuinţa.

”Dacă acum nu cerem şi nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu”, subliniază el.

Traian Băsescu despre clanurile ţigăneşti reîntoarse în România: O să fie prea târziu

În viziunea fostului preşedinte al României, dacă MAI nu va reacţiona de curând, peste şase luni reacţia organelor legii vă fi în van. Grupările mafiote vor încerca să pună stăpânire pe teritoriile în care se afla, iar acest lucru se vede deja. Traian Băsescu a explicat că sunt grupări de spărgători de locuinţe care deja au început să facă prăpăd în anumite zone ale ţării

”Peste şase luni va fi prea târziu! Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă.

Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe specializate, în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite. Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine ,se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa”, susţine fostul preşedinte.

foto: Arhivă

Comentarii
  • Clanuri si rapeni care traiesc numai din droguri, proxenetism, spargeri si talharii! Ce fac autoritatile statului? Ce face justitia care intotdeauna le-a dat drumu repede din puscarii, sau le-a dat doar pedepse la misto?! Luati on caciula de bani! Nu va e rusine?! Unde esti tu Hitler doamne?!….ca bine le mai faceai!!!

Adauga un comentariu