Titlurile zilei

Scandal la blocul dezvoltatorului Ștefan Stârpu, de pe șoseaua Rediu! Clienții din complexul „Lagom Apartments” plăteau curentul după cum le cântau afaceriștii: „Se va rezolva în 3-4 săptămâni” – FOTO

Publicat: 20 oct. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Scandal la blocul dezvoltatorului Ștefan Stârpu de pe șoseaua Rediu Clienții din complexul Lagom Apartments plăteau curentul după cum le cântau afaceriștii Se va rezolva în 3-4 săptămâni  FOTO
Proprietarii din complexul ”Lagom Apartments” din comuna Rediu s-au plâns că nu au contracte individuale de energie și plătesc facturi ce nu au legătură cu consumul real. Afaceristul Ștefan Stârpu a explicat că a construit un singur bloc, dar a dat curent și altor dezvoltatori

Mai mulți proprietari care au cumpărat apartamente în complexul „Lagom Apartments” s-au plâns că plătesc factura la curent direct la dezvoltator. Au solicitat transferarea contractelor pe fiecare apartament, dar a fost invocată o datorie mai veche. Dezvoltatorul Ștefan Stârpu a precizat că nu a făcut altceva decât să „împrumute” contractul de energie și altor dezvoltatori care au finalizat complexul

În comuna Rediu, județul Iași, dezvoltatorii nu mai țin cont de nimic atunci când vine de vorba maximizarea profitului. Este și cazul afaceristul Ștefan Stârpu, cunoscut pentru mai multe proiecte din Iași, fiind și cel care controlează societatea „Lagom Design”. În 2019 a finalizat lucrările la primul bloc, cu regimul de înălțime P+2+M. Un apartament de 50-54 de metri pătrați este tranzacționat cu aproximativ 60.000 de euro.

„Acest complex a fost început de Ștefan Stârpu și a fost continuat de alți dezvoltatori. Problema este că, de când au început lucrările la primul bloc, contractele de furnizare a energiei electrice au fost pe regim de șantier și așa a rămas și după ce au fost vândute apartamentele. Contractul a rămas la Ștefan Stârpu, iar proprietarii trebuie să plătească factura direct la dezvoltator. S-a solicitat ca fiecare apartament să aibă un contor separat, dar am fost refuzați. Ni s-a spus că trebuie să plătim cam 30.000 de lei, dar am achitat doar ceea ce arăta contorul blocului. Am plătit curentul de pe contorul principal. Dacă trecem pe contractul individual, dăm mai puțin, pentru că este un regim dedicat clienților casnici. De multe ori au fost și întreruperi. Din cauza asta nu puteam să înființăm nicio asociație de proprietari”, au transmis proprietarii nemulțumiți din „Lagom Apartments”.

Scandal la blocul dezvoltatorului Ștefan Stârpu

Unul dintre afaceriștii care a continuat proiectul lui Ștefan Stârpu este Paul Selig, cel acare a vândut o proprietate din cartierul Tătărași controversatului afacerist Călin Toma, implicat în mai multe scandaluri. Dezvoltatorul nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi explicații legate de nemulțumirea proprietarilor. „Lagom Apartments” presupune un complex format din 4 blocuri.

„Complex rezidențial situat pe o suprafață de 4.500 mp, alcătuit din 4 blocuri cu câte 16 apartamente. Fiecare bloc este format P+2+M. Suprafețele apartamentelor sunt cuprinse între 40 mp și 58mp utili. Apartamente decomandate, cu bucătării închise și geamuri la băi. Parcare individuală și spații comerciale la parterul primului bloc. Accesul este direct de pe strada principală (șoseaua Rediu)”, se arată în descrierea proiectului.

Ștefan Stârpu a declarat că a vrut să-i ajute pe ceilalți afaceriști

Contactat de reporterii BZI, afaceristul Ștefan Stârpu a recunoscut că alimentarea cu energie electrică era asigurată prin intermediul unui contract pe care l-a semnat pentru organizarea de șantier.

„Eu am construit primul bloc și am avut primul contract. Au venit și alți dezvoltatori și le-am dat curent. Ne ajutăm între noi. Din ce știu, datoria s-a achitat și în 3-4 săptămâni vor veni contoarele pentru fiecare apartament. S-a rezolvat. Nu am nici o vină aici”, a precizat dezvoltatorul imobiliar.

Un caz similar s-a petrecut în luna mai 2022, pe strada Ștefan Cortez, satul Hlincea, comuna Ciurea, județul Iași. La adresa menționată, dezvoltatorul imobiliar Ioan Dura a construit 3 blocuri de locuințe colective pe care le-a pus la vânzare, începând cu anul 2015. Încă de la început, contractele pentru furnizarea utilităților erau înregistrate pe numele investitorului. Ulterior, cele pentru energie electrică și gaze au fost transferate pe fiecare apartament.

Însă același lucru nu s-a întâmplat și cu cel de furnizare a apei potabile, încheiat cu ApaVital SA. Dezvoltatorul nu recunoștea debitele, iar compania de apă-canal a sistat furnizarea către proprietari. Rămâne de văzut dacă scandalul de la blocul dezvoltatorului Ștefan Stârpu va înceta și dacă noii proprietari de apartamente vor avea contracte individuale cu furnizorul de energie.

Comentarii
  • Aceiași problema se mai regăsește și la Evergreen Towers din Tatarasi. Dezvoltatorul cere bani după cum dorește. Pe o factura de administrație apar și 3 tipuri de energii electrice (apartament, lift și iluminat exterior) deși valorile sunt puse din pix. Își alimentează construcția blocurilor din banii oamenilor.

  • Este o nebunie constructia blocului din Bularga. Nu stiu care a fost justificarea pentru care s-a aprobat constructia blocului de la adresa Atelierului, nr.10, la un metru de firma aia, existenta la momentul ridicarii blocului. Si pe Google Maps cladirile sunt figurate ca si lipite. Inspectorii din primarie si de la urbanism si din politia locala, ar trebui sa lucreze ani multi la piatra. Ne mai miram ca traficul in oras e vai de mama lui, ca poluarea este o a doua natura,…e.t.c.

Adauga un comentariu