Local

Scandal la Iași din cauza unei sculpturi celebre! Un colecționar de artă, dat în judecată de compania Artmark (Exclusiv)

Publicat: 24 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal la Iași din cauza unei sculpturi celebre Un colecționar de artă dat în judecată de compania Artmark Exclusiv
Un ieșean, Nicolae Iftimie, a fost dat în judecată de compania Artmark, după o licitație ce privea sculptura "Muză" de Marcel Guguianu

Un scandal a izbucnit la Iași din cauza unei sculpturi celebre. Astfel, un colecționar de artă a fost dat în judecată de compania Artmark. Reprezentanții casei de licitații solicită de la Nicolae Iftimie dublul taxei de licitații pentru lucrarea „Muză” de Marcel Guguianu

Scandal la Iași din cauza unei sculpturi celebre! Un colecționar de artă a fost dat în judecată de compania Artmark. Reprezentanții casei de licitații solicită de la Nicolae Iftimie dublul taxei de licitații pentru lucrarea „Muză” de Marcel Guguianu.

Mai exact, cei de la compania A10 by Artmark SRL l-au acționat în judecată pe Nicolae Iftimie. Reclamanții au depus recent acțiunea la Judecătoria Iași. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului. Mai apoi, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandal la Iași din cauza unei sculpturi celebre: Nicolae Iftimie, dat în judecată

Așadar, reprezentanții casei de licitații Artmark le cer judecătorilor ieșeni să îl oblige pe Nicolae Iftimie la plata sumei de 12.372 de lei.

„În cadrul evenimentului intitulat «Licitația patrimoniului unui Anticariat Bucureștean-partea I», din 23 septembrie 2021, a fost pusă în vânzare lucrarea «Muză», autor Marcel Guguianu (bronz 38x8x5 cm), având prețul de pornire de 100 de euro. La licitație a participat și pârâtul prin intermediul sistemului de licitare, prin contul creat de acesta pe platforma Artmark Live. Prin crearea contului, pârâtul a acceptat Regulamentul”, au precizat reclamanții în cererea adresată instanței.

Conform acestora, în timpul evenimentului, ieșeanul Nicolae Iftimie ar fi licitat suma de 2.500 de euro pentru lotul 110, sumă care a fost declarată câștigătoare. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Colecționarul de artă din Iași nu ar fi plătit pentru lucrarea „Muză”

Pe data de 23 septembrie 2021, Artmark a emis o factură ce i-ar fi fost comunicată ieșeanului Nicolae Iftimie la adresa de corespondență comunicată de acesta cu ocazia înregistrării pentru participarea la licitație.

„Menționăm că, în conformitate cu dispozițiile art. 16 și 18 din Regulamentul de licitare, prețului de adjudecare i se adaugă taxa de licitație de 20 la sută, iar dacă adjudecatarul este deținător de card de membru Artmark Classic taxa este de 18 la sută și timbrul artelor plastice. Plata obiectelor achiziționate trebuia făcută în două zile de la data licitației. În ciuda faptului că termenul de plată a expirat, lotul adjudecat de pârât a rămas neachitat până în prezent”, au subliniat reprezentanții companiei A10 by Artmark SRL.

Astfel, un colecționar de artă a fost dat în judecată de compania Artmark, iscându-se un scandal la Iași din cauza unei sculpturi celebre, respectiv „Muză” de Marcel Guguianu.

Adauga un comentariu