Actualitate

Scandal monumental pe bugetul județului. Circ incredibil și după votul dat de plenul CJ

Publicat: 19 feb. 2020

Bugetul record al Consiliului Județean din acest an a contiuat să provoace scandal printre consilierii Iașului. Deși a fost adoptat de plenul CJ, între opoziție și Executiv scandalul continuă pe proiectele cele mai importante

Bugetul Consiliului Județean Iași continuă să stârnească scandal printre aleșii ieșenilor chiar și după aprobarea acestuia. Proiectul de buget a fost avizat în cursul zilei de luni, 17 februarie, într-o ședință ordinară a instituției. Singurii care s-au împotrivit proiectului au fost aleșii PNL, nemulțumiți de cum acesta a fost structurat, dar și de faptul că amendamentele lor nu au fost luate în calcul. Acest lucru a fost criticat de Executivul instituției.

„Alocarea sumelor pe capitole bugetare a ținut cont de necesitățile existente și nu s-a realizat pe criterii discreționare sau preferințe politice. Repartizarea celei mai mari sume din capitolul de investiții către reabilitarea și modernizarea drumurilor județene a avut ca motivație starea acestora, adresabilitatea populației și traficul existent. O serie de drumuri pe care grupul consilierilor județeni liberali le-a depus ca amendamente la proiectul de buget se află fie în procedura de licitație, fie depuse la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Consiliul Județean nu a primit însă, până acum, niciun răspuns, deși a înaintat numeroase solicitări în acest sens”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Dispute la sânge

Și asta nu a fost tot. Șeful CJ a susținut și că aleșii opoziției nu au evaluat corect lucrurile și că au preferat să facă scandal.

„Opinia publică trebuie să cunoască unele detalii pentru a ne putea evalua corect. Nu trebuie sa fii specialist ca să vezi clar că aceia care în anii 2013-2014 au inițiat parcul industrial pe terenul de la Lețcani nu au gândit în perspectivă și nu au luat în calcul riscurile și situația reală a terenului. Lipsa de preocupare și viziune a celor care l-au propus și a celor desemnați să se ocupe de administrarea proiectului a întârziat foarte mult amenajarea obiectivului. Unii dintre aceștia au devenit acum cei mai vehemenți critici ai proiectului, ceea ce mă surprinde.

Am spus în repetate rânduri că drumurile reprezintă o prioritate a mandatului meu de președinte la Consiliul Județean. Doar pentru acest an am prevăzut în planul de modernizare și reabilitare 320 de kilometri cu fonduri de la CJ, nemailuând în calcul ceea ce am reușit să facem deja în județ prin PNDL. Cred eu că aceasta este o performanță greu de egalat”, a mai menționat Maricel Popa.

Maricel Popa va continua să implementeze proiectele județului

Acesta a mai spus și că va continua să implementeze proiectele județului.

„Vreau să asigur ieșenii că, indiferent de piedicile pe care încearcă unii să le pună, fie prin alocarea discreționară de fonduri sau prin ștergerea Iașului din lista de priorități naționale, scopul și determinarea mea în a dezvolta județul vor rămâne aceleași, iar prioritatea va fi în continuare dezvoltarea județului”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Adauga un comentariu