Local

Scandal pe șoselele din Iași! Un tânăr, prins la volan drogat și fără permis, a încercat să scape de dosar penal! Un alt șofer a vrut să le dea șpagă polițiștilor ieșeni! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 22 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal pe șoselele din Iași Un tânăr prins la volan drogat și fără permis a încercat să scape de dosar penal Un alt șofer a vrut să le dea șpagă polițiștilor ieșeni GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Doi ieșeni au fost trimiși în judecată după ce au fost prinși în neregulă în trafic: au încercat să scape de dosarele penale prin șpagă

Doi ieșeni s-au ales cu dosare penale, după ce au fost trași pe dreapta de polițiști. Un tânăr, Eduard Popa, prins la volan fără permis și drogat, a vrut să scape de acuzații prin șpagă. Un alt șofer, Constantin Babătă, prins băut în traficul din Iași, a încercat, la rândul lui, să le dea mită unor polițiști

Scandal pe străzile din Iași! Un tânăr a fost prins la volan drogat și fără permis. Acesta a încercat să scape de dosarul penal! Pe de altă parte, un alt șofer a încercat să le dea șpagă polițiștilor ieșeni! Asta, după ce a fost prins băut în trafic. Procurorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus recent trimiterea în judecată a lui Eduard Popa, pentru dare de mită, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe (psihoactive). Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și tânărul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Eduard Popa, prins la volan drogat și fără permis, dintr-o întâmplare: s-a oprit să se uite la un accident

Anchetatorii au precizat că Eduard Popa (26 de ani) a intrat în vizorul lor la finele lunii ianuarie a acestui an.

„Pe 21 ianuarie 2021, în timp ce era condus cu autospeciala MAI, dinspre Postul de Poliție Ciurea, inculpatul a promis în mod direct, pentru sine, unui agent că îi va da toate economiile sale, în sumă de 10.000 de lei, în două tranșe, deținută pe un card de economii, pentru a nu se lua măsurile legale împotriva sa. Mai exact, acesta a precizat că, pe 17 martie 2021, urma să susțină proba practică pentru obținerea permisului de conducere categoria B.

El a reiterat promisiunea în aceeași dată în timp ce era condus cu autospeciala la sediul IML Iași pentru prelevare de mostre biologice și care, în seara zilei de 21.01.2021, în jurul orei 21:14, în timp ce era audiat în incinta Postului de Poliție Scânteia, i-a dat, în mod direct, pentru sine, aceluiași agent de poliție suma de 500 de lei, în legătură cu neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu de către polițist, pentru ca să «îl ajute, să nu îl afecteze cercetările penale», prin lăsarea în nelucrare până pe 17 martie 2021 a dosarului penal înregistrat având ca obiect conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, pe 21 ianuarie 2021, în jurul orei 15:00, Eduard Popa a condus un autoturism marca Audi dinspre Iași, către Vaslui. Pe DJ 248, în comuna Scânteia, el a fost prins de polițiști că nu are carnet. De asemenea, oamenii legii au constatat că acesta consumase canabis înainte de a urca la volan. Totul a ieșit la iveală din întâmplare, după ce tânărul a oprit vehiculul pentru a vedea urmările unui accident rutier care se petrecuse în zona respectivă.

Ieșeanul Constantin Babătă, acuzat că a vrut să le dea șpagă unor polițiști pentru a scăpa de dosarul penal

Anchetatorii ieșeni l-au trimis recent în judecată și pe Constantin Babătă, pentru dare de mită.

„În fapt, s-a reținut că, pe data de 22 noiembrie 2020, inculpatul a oferit, în mod direct, pentru sine, unui agent din cadrul Postului de Poliție Ciurea o bancnotă în valoare de 100 de lei, ținută pliat în mâna dreaptă, pe care i-a întins-o spre polițist, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, constând în neluarea măsurilor de constatare a infracțiunii comise de conducere sub influența băturilor alcoolice, neconducerea la sediul IML Iași pentru prelevare de probe biologice, precum și în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor de serviciu, constând în acordarea permisiunii de a lăsa autoturismul în locul în care a fost prins în trafic și de a pleca la domiciliu, situat în apropiere, în comuna Ciurea”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu