Titlurile zilei

Scandal uriaș cu manelistul Jador, la Iași! Concert fictiv, organizat la Teatrul ”Luceafărul” – GALERIE FOTO

Publicat: 15 apr. 2022
v
Manelistul Jador urma să susțină la Iași un concert organizat la Teatrul ”Luceafărul” pe data de 2 iunie 2022

Manelistul Jador a programat un concert la Iași, pe scena Teatrului ”Luceafărul”, la începutul lunii iunie 2022. Au fost puse bilete în vânzare pentru un turneu care urma să cuprindă și teatrul din Iași, doar că totul s-a schimbat radical. Ioan Holban, directorul instituției de cultură, a anunțat că nu a fost vorba despre vreun concert, în timp ce organizatorii evenimentului au afirmat cu totul altceva

Incredibil! Un concert de manele urma să aibă loc pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret ”Luceafărul” din Iași, instituție subordonată Consiliului Județean(CJ). Manelistul Jador, pe numele adevărat Remus Ionuț Dumitrache, și-a programat un turneu în mai multe orașe din țară, printre care și în Municipiul Iași.

Conform anunțului, turneul ”Dau moda”, susținut de Jador și partenerii săi, a cuprins și Municipiul Iași, concertul fiind programat pentru data de 2 iunie 2022. Și totuși programarea acestui concert a stârnit un scandal uriaș.

Manelistul Jador urma să ajungă la Iași

Organizatorii au dat detalii precise despre turneul lui Jador, care cuprinde și Municipiul Iași.

”Jador și Aza, împreună cu orchestra, pleacă într-un amplu turneu național denumit «Dau moda». Acumulând notorietate de la o vârstă fragedă, carismaticul Jador, unul dintre cei mai apreciați artiști din România vine să ne cânte și să ne încânte alături de orchestra sa, într-un show incendiar, la care ia parte și frumoasa Aza &Band, în peste 15 orașe din țară. Toate spectacolele vor începe la ora 19:00, cu excepția celor de la Timișoara și Iași, care vor începe la ora 20:00. Biletele se găsesc la agenția sălii de spectacol și online- pe entertix.ro și iabilet.ro. În cadrul concertelor «Dau moda» vor putea fi ascultate marile hituri marca Jador, cântece mai noi sau mai vechi așteptate de fiecare dată de public”, se arată în anunțul evenimentului.

Manelistul este cunoscut pentru viața sa mondenă.

Preț de 150 de lei pentru un bilet! Conducerea Teatrului ”Luceafărul” a negat evenimentul

Concertul manelistului Jador, alături de Aza&Band, cuprindea 9 orașe din țară, respectiv Timișoara, Oradea, Baia Mare, Suceava, Bacău, Iași, Brașov, Ploiești și Pitești. În ceea ce privește concertul de la Iași, din 2 iunie 2022, de la ora 20:00, prețul unui bilet la Teatrul ”Luceafărul” este de 150 de lei. Cu toate acestea, conducerea Teatrului ”Luceafărul” susține că pe 2 iunie 2022 nu va avea loc niciun concert al manelistului Jador în clădirea instituției de cultură.

”Nu este niciun contract, nu s-au pus bilete în vânzare. Aici ar fi vorbit cu cineva despre organizarea concertului, dar s-a înțeles altceva. Eu nu suspend contractele și evenimentele pe care le am pentru un alt concert. Să fie ei sănătoși, nu am nimic cu nimeni, dar la Teatrul «Luceafărul» nu se face așa ceva! Pentru a se închiria sala trebuie făcute adrese pentru a se confirma toate detaliile, iar la noi nu a ajuns nimic”, a spus Ioan Holban, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret ”Luceafărul” din Iași.

Biletele continuă să se vândă pentru concertul de la teatru

Și totuși biletele sunt puse în continuare în vânzare, iar cei interesați își pot selecta locul în sala de spectacole de la teatru. Cu tot cu taxa de administrare, prețul ajunge la 151 de lei. La această sumă se adaugă o taxă 7,5 lei pentru persoana care vrea să primească banii înapoi din diferite motive!

Biletele se procesează prin firma Ticketing National SRL București, societate înființată în 2017. Firma a avut în 2020 o cifră de afaceri de 758.000 de lei, datorii de 3,8 milioane de lei, la un număr de 10 angajați. Manelistul Jador a avut parte și de alte scandaluri în timpul concertelor sale.

Organizatorii concertului susțin că ar fi avut un acord verbal

Mircea Anghel, organizator al turneului lui Jador, a susținut că a discutat cu cei de la teatru. O situație similară a fost și la Timișoara, unde concertul urma să aibă loc în clădirea Filarmonicii din orașul de pe Bega.

”L-am sunat pe director pentru a avea sala. Mi-a spus că e liberă și mi-o dă. Am discutat verbal și urma să facem contractul cu o lună înainte. Greșeala mea e că nu am așteptat să am contractul în mână pentru a face promovare. Se pare că acest lucru s-a întâmplat și la Timișoara. Instituțiile statului par că au o ură pe acest gen de muzică. Este un gen de muzică de petrecere”, a spus Mircea Anghel, organizatorul de evenimente care s-a ocupat de turneul lui Jador.

Acesta susține că se va căuta o altă sală pentru concertul de la Iași. Rămâne de văzut cum se va desfășura concertul manelistului Jador în Iași.
Comentarii
  • pai cica si la Filarmonica Banatul din Timisoara e scandal după ce s-a aflat că instituția de cultură ar putea găzdui un concert de manele al panaramei asteia pe 17 Mai

  • Ne-am dus naibii de tot. O sa ajungem sa ne educam copii cu manelistii astia de doi lei.
    Tigania este tiganie si nu are de-a face cu institutiile de cultura iesene.
    Organizatorului i-ar trebui pusa interdictie.

Adauga un comentariu