Sport

Scandal uriaș în rugby! Arbitrul meciului Țara Galilor – Franța s-a pozat alături de fanii galezi, ironizându-i pe francezi

Publicat: 22 oct. 2019

Scandal uriaș în lumea rugby-ului! Arbitrul de la meciul Țara Galilor – Franța 20-19, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de Rugby 2019, este cercetat de Federația Internațională, după ce s-a fotografiat alături de un grup de suporteri galezi, în timp ce mima lovitura cu cotul, aplicată de francezul Sebastien Vahaarmahina, pe care l-a eliminat tocmai din această cauză.
World Rugby a anunțat că știe că pe rețelele de socializare circulă o fotografie în care arbitrul sud-african, Jaco Peyper, apare alături de un grup de suporteri ai țării Galilor, după meciul cu francezii, disputat duminică la Oita (Japonia). „Ar fi inadecvat să facem alte comentarii în timp ce suntem pe punctul de a stabili faptele”, a precizat Federația Internațională într-un comunicat.

Programul semifinalelor

În fotografia respectivă, arbitrul sud-african imită, alături de șapte suporteri galezi, lovitura cu cotul aplicată de Vahaamahina jucătorului galez Aaron Wainwright, în urma căreia francezul a fost eliminat definitiv din joc în minutul 49 al meciului pierdut la limită de Les Bleus. „Această fotografie, dacă este adevărată, este șocantă și sunt necesare explicații”, a reacționat duminică seara vicepreședintele Federației Franceze de Rugby, Serge Simon, pe contul său de Twitter.
Țara Galilor va evolua în penultimul act, pe 27 octombrie, la Yokohama, contra Africii de Sud. În cealaltă semifinală se vor întâlni Anglia și Noua Zeelandă, pe 26 octombrie, de la ora 11:00, tot la Yokohamaloading...

Adauga un comentariu