Local

Scandal uriaș într-o localitate din județul Iași. Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, tun financiar la final de mandat în primărie. Dispută în Consiliul Local din cauza unei achiziții dubioase pe drumurile din comună- DOCUMENT

Publicat: 24 iul. 2020
Scandal uriaș într-o localitate din județul Iași, după ce Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, s-a contrat cu aleșii din Consiliul Local
Achiziția a 6 stații de autobuz a provocat scandal într-o localitate din județul Iași, disputa fiind între Consiliul Local și Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, pentru 70.000 lei

Scandal incredibil într-o localitate din județul Iași. Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, a vrut să dea un nou tun financiar la final de mandat în primărie. Aleșii din Consiliul Local i-au blocat însă achiziția pe care a vrut să o facă cu ajutorul consilierilor pe care-i are în primărie

Circ într-o localitate din județul Iași, în plină ședință de Consiliu Local. Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, a vrut să dea un nou tun pe final de mandat. Primarul localității Țibănești a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru achiziția a 6 stații de autobuz în satele comunei, valoarea totală fiind de 70.000 lei (14.500 euro). Suma este una extrem de mare în raport cu realitatea din teren. Primarul din Țibănești ține morțiș ca pe ultima sută de metri din mandatul său să mai dea o lovitură de imagine.
Primarul din localitatea Țibănești a dat ca exemplu stațiile de transport public din comuna Voinești, model pe care vrea să-l aplice și în comuna pe care o conduce. În comuna Voinești, autoritatea locală a luat 2 stații cu 7.500 lei bucata, sumă fără TVA. Stațiile de la Voinești au fost luate de la firma Caretta SRL din Iași.

În alte localități stațiile de autobuz au ajuns și la 7.000 lei bucata, stații care au fost și personalizate în acești bani

Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, vrea să aloce o sumă record pentru stații de autobuz în satele comunei

Practic, într-o localitate din județul Iași s-ar monta stații de autobuz de 11.000 lei bucata, o sumă uriașă pentru un astfel de obiectiv. Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, a inițiat un astfel de proiect de hotărâre, fără a avea vreun fundament în spate. „Se aprobă achiziția a șase stații de autobuz ce vor fi amplasate în satele Glodenii Gândului, Răsboieni, Țibănești, Jigoreni, Vălenii, cu o valoare estimată de 70.000 lei care va fi asigurată din bugetul local. Primarul comunei Țibănești, prin aparatul de specialitate, va demara procedura de achiziție conform legislației în vigoare și va semna contractul de achiziție la finalizarea procedurii. Împotriva prezentei hotărâri, se poate formula plângere prealabilă, în termen de 30 zile de la data comunicării, în conformitate cu prevederile art.7 din legea 554/2004, privind contenciosul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în proiectul de hotărâre analizat în ședința Consiliului Local Țibănești.

Proiectul a căzut la vot în Consiliul Local. Scandalurile în localitatea din județul Iași sunt la ordinea zilei

Proiectul inițiat de Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, nu a fost însă aprobat de Consilul Local. Doar cei șase aleși PSD au avizat proiectul, în vreme ce patru consilieri ALDE, patru aleși PMP și unul de la PNL, nu au avizat hotărârea. În aceste condiții, planurile primarului au fost date peste cap. Aurica Cobuz susține că suma nu este mare și că totul nu este decât un scandal politic.

„Nu am făcut nimic, nici nu s-a aprobat proiectul. Vreau să fac stații de autobuz cum sunt la Voinești, la Iași, suntem comună europeană. Sunt foarte supărată, când vrei să faci ceva bun, nu te lasă alții. Am făcut 23 proiecte, din care 13 sunt finalizate. Suma este normală pentru acest proiect. Stațiile nu au fost aprobate, însă celor din Consiliul Local le-a părut rău după aceea pentru că nu au votat. Mă gândesc dacă o să mai candidez la Primărie pentru că am muncit, mi-am neglijat familia și sunt criticată”, a menționat Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești.

Localitatea din județul Iași, ținta unor scandaluri întreținute de primarul comunei

În ultima perioadă, Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, s-a aflat în mijlocul mai multor dispute cu oamenii din comună. În perioada sărbătorilor Pascale din acest an, primarul s-a bătut pe stradă cu unii localnici, în timpul unei intervenții la un incendiu în satul Glodenii Gândului. Primarul s-a ales și cu dosar penal pentru distrugere după ce a dispus să se taie copaci din parcul dendrologic aflat în vecinătatea conacului Petre P. Carp din centrul comunei. Aurica Cobuz a dispus și angajarea pe post de consilier personal al unei femei de 74 ani, pensionară.

Comentarii
  • Femeia aceasta și a făcut bărbatul colonel, apoi șeful Centrului Militar Județean iar astazi estr șeful Politiei locale. La Tibanesti nimeni nu mișcă în comuna fără știrea ei iar locuitorilor le place și nu mai e mult să vedem bariere la intrarea în comună cu taxa Cobuz.

  • Primarul comunei Tibana ,Gheorghe Rotaru , a furat toti banii primăriei iar ca sa acopere golăniile cica a vandut un teren cu 50.000 euro.

  • Aurica ne a adus mari prejudicii pentru noi inca de cind a vindut AEI ul , a luat paminturile si a luat sbventii pentru suprafete care nu sunt ale ei si cite altele. Ne intrebam, Oare v a plati vreodata? sau poate va iesi din nou primar pentru ca mai are de distrus. Capra tot capra ramine cu sau fara studii.

  • O baba comunista. De vreo 25 de ani tine paginile ziarelor.a avut conflicte cu toate organele de control.cu Miliția,cu SEcuritatea,cu procurorii. Și a Învins! Va fi realeasa primar in vremea covidului. Popii țin cu ea. Oare și Dumnezeu?

Adauga un comentariu