Local

SCANDALOS! Afaceristii de la River Towers distrug orasul ca sa ridice blocuri. Proiect finantat de rusi, cu bani din paradisuri fiscale – FOTO

Publicat: 21 oct. 2016
@ Imagini scandaloase au fost surprinse in zona Gradinari, acolo unde afaceristii care ridica complexul River Towers au rupt copacii de pe marginea drumului in timp ce foloseau autoutilitarele 
 
Iesenii care locuiesc in zona Gradinari au surprins momente scandaloase cu muncitorii care lucreaza la complexul River Towers. Acestia au fost filmati distrugand copacii aflati in zona verde de pe marginea soselei, in timp ce incercau sa intre cu autoutilitarele in interiorul santierului. Copacii plantati pe malul raului Bahlui au fost pur si simplu rupti fara sa se tina cont de ei, asta in vreme ce muncitorii se chinuiau de zor sa manevreze autoutilitarele de mare tonaj pe drumul ingust. Imaginile au fost surprinse de iesenii care locuiesc in blocurile invecinate, acestia fiind scandalizati de modul in care dezvoltatorii de la River Towers calca peste orice principii civice ca sa-si finalizeze proiectul. Imaginile au fost postate pe internet si au devenit virale intr-un timp foarte scurt, cetatenii orasului acuzand in numar mare felul in care se lucreaza in zona respectiva.
 
Proiectul a fost denumit initial Complexul Renaissance si a fost inceput in urma cu mai multi ani. Dezvoltatorul initial a intrat in insolventa, iar in locul lui a aparut o firma care seamana izbitor de mult cu cea falimentara. Concret, SC Lastor Invest Corp a cumparat de la SC Macony Trade House SRL, intrata in insolventa, terenul in suprafata de 12.030 mp situat pe strada Mihai Voda nr. 3-5-7, pe care se aflau cladiri in curs de construire, impreuna cu toate avizele, proiectele si studiile obtinute de Macony Trade House pentru terenul din zona Gradinari. Practic, proiectul rezidential „Renaissance” inceput de SC Macony Trade House a fost cumparat si continuat de SC Lastor Invest Corp cu noua denumire River Towers, fiind mentinuta si destinatia terenului respectiv. 
 
Proiect finantat de afaceristi rusi, cu bani din paradisuri fiscale
 
SC Lastor Invest Corp este controlata de Alexandru Palii, cetaten moldovean despre care s-a speculat faptul ca ar fi omul unei retele de afaceristi rusi care au devalizat mai multe fabrici si firme de stat in Romania. De cealalta parte, SC Macony Trade House este detinuta in proportie de 50 la suta de catre Glukhov Sergey, cu domiciliul in Moscova, Federatia Rusa. SC Macony Trade House SRL, intrata in insolventa, a fost finantata de catre Lastor Invest Corp Belize in anii 2007 si 2008, cu contracte de credit in valoare totala de 12.000.000 lei, dobanda fiind de 7 la suta pe an. 
„In data de 24.06.2011, Lastor Invest Corp Belize incheie cu SC Macony Trade House SRL contractul de garantie reala imobiliara autentificat sub nr. 240 pentru suma de 3.200.000 euro, cu garantie reala imobiliara asupra terenului in suprafata de 12.030 mp din Iasi(…). In data de 3.12.2013, SC Lastor Invest Corp Belize incheie cu SC Lastor Invest Corp SRL Iasi contractul de cesiune de creanta… prin care prima cesioneaza cu titlu oneros toate drepturile pe care le detine in legatura cu creanta garantata in cuantum de 3.200.000 euro, respectiv dreptul de ipoteca asupra terenului in suprafata de 12.030 mp”, dupa cum se arata in raportul de inspectie fiscala in dosarul de insolventa.
 
Conform contractului de adjudecare din martie 2014, SC Lastor Invest Corp, in calitate de creditor inscris in tabelul de creante al SC Macony Trade House cu o creanta garantata de 19.900.642 lei (14 milioane debite si 5,8 milioane dobanzi si penalitati) si 46.745.834 lei creanta chirografara, si-a adjudecat in cadrul licitatiei cu strigare intreg proiectul din zona Gradinari, cu teren si constructiile in curs de executie.

„Precizam ca, atat la societatea SC Macony Trade House SRL, cat si la SC Lastor Invest Corp SLR Iasi, persoana ce detinea certificat digital, cu acordul administratorilor societatii, este dna. Bruma Cristina, un argument in plus ca intre cele doua societati ar fi putut exista o intelegere in vederea eludarii bugetului de stat si obtinerii unor avantaje fiscale artificiale”, se mai arata in raportul de inspectie fiscala. 

Comentarii
 • Da, ma. Numai mutunache ala din Copou, care vroia sa construiasca un bloc printre case, cu acces pe o straduta care era mai mult o alee… ala, da, respecta legea. Mai ales ca ala a platit mai intai taxa de … la Intunecel al vostru.

 • Este un bloc frumos ! Astfele de constructii ar trebui sa vedem de o parte si de alta a malurilor Bahluiului de la intrarea in Iasi pana la iesire. Pacat ca nu sunt investitori potenti care sa vina si la Iasi, nu numai pentru Mall-uri, ci si pentru locuinte. Cat despre copaci, cine i-a rupt dintr-un motiv sau altul -sa plateasca cu varf si indesat. Nu investitorul e devina pentru niste Dorel nesimtiti.

 • PROBLEMA MARE NU ESTE CA SE RUP COPACII …PROBLEMELE VOR APAREA IN TIMP,DEOARECE ACEL TEREN ESTE INSTABIL,INDIFERENT DE CATI PILONI VOR FI PUSI …PUZ-UL NU PERMITE CONSTRUCTII MAI INALTE DE 4 ETAJE…UITATI-VA LA BLOCURILE DE ALATURI…IAR DACA,CALITATE INSEAMNA BCA YTONG SI PRODUSE ADEPLAST,INSEAMNA CA HABAR NU AU CE ESTE CALITATEA…DAR NU-I PROST CINE CERE….E PROST CINE DA…

  • Ba da priceput mai esti . Ytong e un ” mercedes ” in materie de bca . Tu ce ne recomanzi ? Cumva valatuci ? In ziua de azi tot prostu i priceput . Vedeti va de strachina voastra si daca nu va place nu cumparati . Stati mai departe in blocurile comuniste cu subsolurile inundate , cu sobolani , tintari si muci lipiti pe pereti .
   Si ca exemplu ai cladiri inalte pe toata albia riului pina in Podu Ros si nici una facuta pe piloti forati. Curcotasule !!

 • Bai IESEANULE tu esti mai prost decat aia care cer si de cat aia care dau la un loc!
  Si nu fac o afirmatie gratuita ci o sustin din 2 motive
  1 – Sunt inginer si am vazut la viata mea mai multe santiere decat tine cu siguranta
  2 – Sunt printre „prostii” aia care au dat cat au cerut rusii , si mi am luat un apartament acolo, dar inainte de asta timp de cateva luni bune am vizitat tot ce era de vanzare prin Iasi.
  Am luat tocmai ca la Rivers Towers am gasit o constructie ok din toate punctele de vedere….si solida cu fundatie pe piloti si structura solida, si cu apartamente decomandate cu bucatarii separate, cu izolatie cu vata bazaltica, cu scara de urgenta, cu adapost de protectie civila la subsol….si as putea continua.
  Spui tu ca PUZ,ul e de maxim 4 etaje? Cauta pe site ul Primariei si ai sa vezi ca habar nu ai e ce lume traiesti!

  • inginerule esti mai prost decat prevede legea….

   site-ul primariei???
   eu stiu de la cei care fac studii ale solului….prostule care esti prost….
   se vor inclina ca cel de la gara ….
   ai mai platiti si 1300 de euro mp….pretul maxim pentru orice constructie este de 400 -500 de euro mp….mai intreaba si tu …inginerul pulii ….

 • Spui ca BCA ul YTONG e un material prost? Cauta pe net si ai sa vezi ca are propietati f bune ca izoltator termic si fonic. Si doar la astia am vazut in tot orasul ca acele ziduri de BCA au fost camasuite cu plasa de Buzau si izolate pe exterior cu vata bazaltica.
  Si doar la astia am vazut ca pana si Gheurile de instalatii is facute din zidarie si nu au rigips deloc in tot santierul.
  Iar faptul ca acel bloc sta pe 200 de piloti e un factor de siguranta nu de ingrijorare mai iesean ce stai si barfesti la scara blocului mancand seminte.
  Acuma sper ca ai inteles de ce am fost asa de prost si am cumparat la ei…dar nah…pisica cand nu ajunge la slanina zice ca pute

  • Cateva sute de familii se vor pricopsi cu 1-2 camere situate central, unde vor completa traficul usor lejer din serile de vara. Dezvoltatorii asigura si locuri de parcare pentru o treime din masinile noilor locatari. Plasa de Buzau ****** asigura 30 de ani petrecuti cu spor langa mall.

 • Nimic. E perfect, bloc turn in centru, cateva sute de masini fara locuri de parcare, burdusirea splai Bahlui pe doua benzi, BCA Mercedes, plasa de Buzau.

Adauga un comentariu