Economic Local

Scandalos: DelgazGrid a construit un transformator nou peste conductele de apă

Publicat: 19 oct. 2019

După verificările realizate în urma reclamațiilor făcute de locuitorii din Valea Adâncă s-a dovedit faptul că transformatorul a fost construit fără respectarea normelor tehnice, chiar peste rețeaua de apă

Mai mulți locuitori din zona Valea Adâncă au reclamat faptul că șuvoaie de apă ies continuu de sub un punct de transformare construit recent de DelgazGrid/E.ON. După verificările făcute de echipele ApaVital, care au intervenit să remedieze avaria, s-a descoperit faptul că transformatorul a fost construit peste rețeaua publică de apă.
„Avaria a fost remediată în data de 14.10.2019. Lucrările de remediere a avariei au fost îngreunate de amplasarea unui post de transformare, ce aparține SC Delgaz Grid SA, peste rețeaua publică de distribuție, fără a respecta zona de protecție, instituită de normativele tehnice, condiție impusă și în avizul de amplasament emis de ApaVital SA”, se arată în răspunsul oferit de Ion Toma, director general ApaVital Iași.
Locuitorii din strada Pepinierei au reclamat timp de trei zile avaria respectivă, perioadă în care circuitele electrice ale transformatorului au fost expuse unui debit mare de apă. Pentru a evita orice eventual pericol, cei de la ApaVital s-au adresat DelgazGrid. „Ca urmare, în vederea reglementării acestei situații, ne-am adresat operatorului de distribuție a energiei electrice SC DelgazGrid SA”, au mai precizat reprezentanții ApaVital.

Circuite electrice expuse inundației

Transformatorul amenajat într-o construcție nouă deservește sutelor de familii mutate în blocurile recent ridicate la marginea orașului. La sfârșitul săptămânii trecute, locuitorii din zonă au sesizat cu stupoare că șuvoaie puternice de apă ies chiar de sub noul transformator.
Abia după patru zile de insistențe la autoritățile responsabile, locuitorii din zonă au primit răspunsul așteptat, iar echipele de intervenție au venit să remedieze problema. Astfel, mai multe echipe ale ApaVital s-au deplasat la fața locului, însă acestea au întâmpinat dificultăți. Reprezentanții operatorului au luat apoi legătura cu cei ai E.ON/DelgazGrid și au solicitat întreruperea energiei electrice pentru a se putea realiza lucrări de reparații.

Adauga un comentariu