Local

Scandalul medicului Dan Tesloianu! Fostul șef de secție de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi este acuzat că steriliza dispozitivele înainte de a fi implantate

Publicat: 02 mart. 2023
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Scandalul medicului Dan Tesloianu Fostul șef de secție de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi este acuzat că steriliza dispozitivele înainte de a fi implantate
Fostul șef de secție de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi, acuzat că steriliza dispozitivele înainte de a fi implantate

Procurorii Parchetului General extind ancheta în scandalul dispozitivelor medicale prelevate de la decedați de către medicul Dan Tesloianu și refolosite în clinica de Cardiologie din Iași.

Astfel, s-a mărit lista celor urmăriți penal cu alți doi cardiologi. Este vorba un fostul șef de secție de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi care ar fi sterilizat dispozitivele medicale, iar al doilea este un medic de la Spitalul Militar din Brașov, care ar fi furnizat stimulatoare doctorului Dan Tesloianu.

Doctorul de la Spitalul Militar din Brașov îi furniza doctorului Dan Tesloianu stimulatoarele

Medicul Eduard Belu de la Spitalul Militar din Brașov este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, iar potrivit anchetatorilor, el furniza medicului Dan Tesloianu stimulatoare cardiace și defibirilatoare. În acest caz, intermediarul era un asistent de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi.

Anchetatorii spun că asistentul transporta periodic stimulatoare cardiace și defibirilatoare cu sacoșa.

„Departe de persoana doctorului Belu Eduard orice acuzație în legătură cu prelevarea acestor dispozitive de la cadavre. Dispozitivele erau obținute de la producători, în cadrul conlucrărilor profesionale. Medicul, efectiv, dădea unui coleg care avea un necesar mai mare de asemenea dispozitive, dispozitive care excedeau activității lui profesionale. Erau în ambalajul original, sigilate, le preda pentru a fi utilizate.
Reporter: Și în schimb ce primea?
Adrian Rusu: Absolut nimic”, a spus Adrian Rusu, avocatul doctorului Eduard Belu, potrivit stirileprotv.

Dispozitivele furnizate colegului său de la Iași aveau altă destinație

De asemenea, medicul Belu recunoaște însă că dispozitivele furnizate colegului său de la Iași aveau altă destinație și susține că unele dispozitive care aveau termenul „de sterilizare depășit puteau fi sterilizate”.

„Unele dispozitive erau demo, în termen de sterilizare, altele erau cu termen de sterilizare depășit și putea fi folosite în activități didactice, de studii, dar altele erau în termenul de sterilizare. Dar și dispozitivele cu termen de sterilizare depășit puteau fi sterilizate”, a spus Adrian Rusu, avocatul doctorului Eduard Belu.

Antoniu Petriș, fostul șef de secție, acuzat că steriliza dispozitivele înainte de a fi implantate

Un alt medic acuzat de complicitate este doctorul Antoniu Petriș, fostul șef al secției de Cardiologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi. Se pare că acesta ar fi girat sterilizarea dispozitivelor medicale prelevate de la decedații pe care le folosea medicul Dan Tesloianu.

„El era coordonatorul programului național, a avut la dispoziţie dispozitive; o parte cumpărate de spital, pe vremuri, ulterior, prin programul național. Celelalte dispozitive, practic, din trecut, au fost utilizate pe vremea profesorilor noștri și doar în măsura, probabil, eu asta mă gândesc, nu a avut într-o situație de urgență, a putut să folosească așa ceva. Eu pot doar să vă garantez că dacă erau complicații în cursul spitalizării, am fi aflat de ele, în afară de complicațiile curente de pe masă; complicațiile infecțioase, iarăși am fi aflat de el fiindcă pacienții acești se prezentau periodic la control. Dacă erau probleme de disfuncționalitate, de asemenea am fi aflat, pentru că trebuiau să pună încă un aparat, deci practic să crească masa de aparate care trebuiau montate”, a spus Dr. Antoniu Petriș, fost șef secție Cardiologie.

Extrem de importante în economia acestui caz se vor dovedi expertizele medico-legale. Institutul Național Mina Minovici va trebui să stabilească fără echivoc dacă reimplantarea dispozitivelor medicale prelevate de la decedați a provocat sau nu o alterare a stării de sănătate a pacienților sau chiar a provocat moartea acestora.

Comentarii
  • matusa mea a platit pentru ” sterilizarea ” dispozitivului cu …….
    Traiasca tot sistemul medical inclusiv tarfe, curve, betiti, smecheri , doctori, asistente , asistenti platiti din BANI PUBLICI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Este o deviatie clara analitica,alterarea provenind dintr-o increngatura de posibilitati de imbogatire.De aici puteai lua 100 de lei,de dincolo 1000 euro,de la pacientul asta luai de la firma de medicamente ptr care faceai experimentul medical,de la celalalt de la experimentul cu placebo.Erau Dzei,isi bateau joc DE TOT,colegi,asistente,rezidenti si de pacient ..asta era in ultimul rand.Asta e sistem medical???Atunci sa plece toti medicii in Franta.Asta meritam.

  • Urmărit penal trebuie sa fie și șeful de la sterilizare. Daca sterilizarea s-a aprobat, asta înseamnă că s-a aprobat cu acordul șefului sterilizării. Când se duc cutiile la sterilizare se trece acolo secția, iar cardiologia nu era o clinica de chirurgie cardiaca sa se duca zilnic la sterilizat, așa că toți sunt pe mana, se știa clar ce se sterilizează. Toți trebuie trași la răspundere, de la cel care a ordonat sterilizarea până la cel în subordinea căruia este sterilizarea.

  • Ia sa va rugati voi pentru viata voastra,sa nu aveti dispozitiv si sa ajungeti in urgenta la cardiologie,toti vitejii care comenteaza aici

  • Pina iti da CAS ceva mori cu zile parca nu se stie. Asa apar alte cai,luati de gat pe aia care nu dau ce trebuie cind trebuie nu pe cei care va salveaza,amaritilor

  • Acum ceva ani am fost internat în salonul acestui imbecil numit Tesloianu.Bolnavilor le spunea mortaciuni,vizita de dimineață era o bătaie de joc și nu avea niciun respect față de pacienți. Fascist,acesta este cuvântul potrivit pentru el.Apoi am fugit de el rupând pământul.

  • Fostul Sef de sectie de la Cardiologie,dat afara pentru incompetență profesională, Adonis Petriș, un ageamiu in sterilizarea și utilizarea oricărui aparat asemănător stimulatoarelor nu putea să îndeplinească această activitate, așa încât dădea numai cu semnătura sa indescifrabilă și îngaimă acum la avocați și procurori numai ineptii și baliverne pentru a masca ”beneficiile” obținute de la Tesloianu și producătorii de stimulatoare

  • Oameni buni, nu Petriș steriliza casoleta. De ce îl scoateți vinovat pe Petriș? Cei de la sterilizare nu știau ce sterilizează? Daca in cutii era o bombă? Obligația celor de la sterilizare era sa știe ce conțineau cutiile. Aici părtaș este șeful sterilizării.Sterilizarea primește orice obiect pentru a-l steriliza?

  • Petris nu steriliza casoleta. Se lingea pe bot cu conținutului casoletei, după care incasa costurile,apoi o lasa nesterila ,închizând ochii galeș spre Tesloianu

  • Că sa nu fie luată la puricat se aude că duamna directoare de îngrijiri Chiriac pleacă din funcție și se duce să conducă clinica de unde a plecat așa se laudă verișorul lu duamna pe la colțuri. Pleacă să nu fie luată în vizor de deneau. Duamna deneau te ia la vizoare și dacă ești la Eforie.

  • Asa a plecat si duamna directoare de ingrijiri Simona Hurjui. Cum unde ? Lângă Tesloianu și Petriș, să le ”ingrijească” stimulatoarele și stimulentele

  • Verisoru sa mori tu că pleacă CC din funcția de directoare?? Unde mai găsește CC un scaun așa călduț? Gata , a mătrășit -o din funcția de asistenta sefuta și pe fătuca care o linge pe fundulet ca jumătate din asistentele sefe? Mare necaz, mare.

  • Și Chiriac tot lîngă tesla și chetris va pleca.
    Și în locul ei va rămâne fătuca labilă psihic. Surse apropiate spun că fătuca are la activ 3 tentatii de suicid și frecvent este văzută cu soțul turc la barul cu specific turcesc de la gara comportanduse ciudat. Tesla și chetris pregătiți un scaun pentru experta in medicina și șefa sterilizării că pina in august vine sa vă viziteze. Daca nu intra pentru sterilizare intra pentru abuz în serviciu și delapidare din bani publici.

  • Nu pleacă Chiriac de pe post, unde ați auzit asemenea ciudățenie? Chiriac a călcat pe oameni să ajungă în postul de director de îngrijiri. Va pleca de pe post când va fi cercetată. Doamna Simona, Chiriac abia așteaptă să fiți data jos din funcție, chiar a participat și participă sa fiți data jos. Degeaba Chiriac postează in poze cu asistentele șefe, că toate stam la poze sa ne păzim scaunul și poziția. Multe dintre noi știm că sunt câteva dintre noi care ling ușa și telefonul ei, dar acele asistente nu au demnitate, sunt manevrate și când altcineva va prelua funcția Cristinei Chiriac, o vor urma și ele. Am citit mai sus de doamna care îi ține locul în clinica, dar doamna este mic copil pe lângă alte asistente șefe care îi ling ușa. Doamna Demir este o umbră în ceafă Cristinei, se vede și din comportamentul de la ședințe că are privire fixa și executând că un robot orice ii spune Cristina.

  • Mocirlă, nu alta!
    Șefii ăștia se comporta mai ceva ca patronii!
    Numai ca nu în interesul românului, săracul.
    Nu se respectă legea, totul se face după bunul plac!

Adauga un comentariu