Sanatate

Scapă rapid de durerea în gât: Soluții oferite de medici

Publicat: 18 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scapă rapid de durerea în gât Soluții oferite de medici
Durerea în gât reprezintă mai multe senzații mai intense sau mai slabe, care se pot modifica pe parcursul evoluției bolii

Durerea în gât este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care s-a confruntat fiecare dintre noi măcar o dată în timpul sezonului rece. De obicei, aceasta este asociată cu afecțiuni de natură virală a tractului respirator superior, iar pentru a scăpa rapid de durerea în gât există mai multe tratamente medicamentoase, dar și remedii naturiste.

Durerea în gât reprezintă mai multe senzații mai intense sau mai slabe, care se pot modifica pe parcursul evoluției bolii. În cele mai multe cazuri, durerea în gât este descrisă ca o senzație de arsură în zona faringelui posterior, combinată cu unele probleme la înghițire.

În unele cazuri, durerea în gât este suficient de puternică încât să determine refuzul de a mânca.

scapa-rapgrafica persoana care acuza durere in gat

Cauzele apariției durerii în gât

Durerea în gât poate fi cauzată de mai multe afecțiuni care provoacă infecții, inflamații și obstrucții ale gâtului, gurii sau esofagului. În cele mai multe cazuri, durerea în gât este însoțită și de alte simptome.

Una dintre cele mai des întâlnite cauze pentru durerea în gât este faringita streptococică, infecție cauzată de bacteriile streptococice.

Amigdalita reprezintă o infecție a amigdalelor, cei doi ganglioni limfatici aflați în spatele gatului. Amigdalita este o cauză frecventă a durerii în gât.

Durerea în gât poate fi provocată, de infecțiile fungice la nivelul gurii, gâtului sau esofagului. Drojdia se numără printre fungii care se pot dezvolta incontrolabil în situații favorabile. Una dintre cauzele frecvente ale infecțiilor cu drojdie este bacteria Candida.

grafica persoana care acuza durere in gat

Un simptom des întâlnit la esofagită este durere în gât la înghițire. Esofagita este inflamația esofagului, organul care transportă alimentele și lichidele de la gura la stomac. Refluxul gastroesofagian reprezintă cea mai frecventă cauză a esofagitei fiind o afecțiune în care acidul gastric urcă în esofag, provocând probleme la nivelul acestui organ.

În cazuri rare, o leziune la nivelul gâtului poate provoca durere în gât la înghițire.

De asemenea, durere în gât pot avea și persoanele care au fost intubate în timpul unei intervenții chirurgicale sau din cauza unei afecțiuni sau a unei vătămări.

Și intervențiile chirurgicale, precum tiroidectomia, pot cauza durere în gât la înghițire.

persoana care acuza durere in gat

Scapă rapid de durerea în gât: Tratamente cu efect rapid

Tratamentul pentru durerea în gât depinde de cauzele care au dus la apariția acestora. În cazul infecțiilor virale, medicul va prescrie analgezice, antitermice sau antiinflamatoare locale.

Utilă ca tratament local poate fi gargara cu apă sărată, dar și consumul de lichide calde cu miere și supă, acestea calmând durerea și susținând vindecarea.

În anumite situații, medicul poate recomanda utilizarea unui umidificator sau a inhalațiilor de abur, care pot ameliora simptomele neplăcute și poate grăbi vindecarea.

Administarrea antibioticele se poate face doar la recomandarea sfatul medicului, în cazul infecțiilor bacteriene, după un anumit program și într-un interval de timp care să permită vindecarea, prevenind astfel complicațiile și dezvoltarea rezistenței la antibiotice a agentului patogen.

persoana care acuza durere in gat

Adauga un comentariu