Titlurile zilei

Scenă ireală pe bulevardul Ștefan cel Mare. Un șofer fără permis a căzut în plasa polițiștilor după ce a parcat neregulamentar. Agenții l-au „executat” ca la carte – FOTO

Publicat: 12 mart. 2024
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Scenă ireală pe bulevardul Ștefan cel Mare. Un șofer fără permis a căzut în plasa polițiștilor după ce a parcat neregulamentar. Agenții l-au executat ca la carte - FOTO
Bărbatul conducea pe străzile din oraș cu permisul suspendat de aproape 2 luni

Un ieșean a fost prins de polițiști după ce a parcat mașina ilegal și s-a ales cu un dosar penal. Bărbatul de 52 de ani avea permisul suspendat de aproape 2 luni, însă conducea fără griji prin oraș

Totul s-a întâmplat pe data de 7 martie 2024, pe bulevardul Ștefan cel Mare. Ilie C. a parcat chiar în dreptul indicatorului care indică „oprirea interzisă” și a plecat. Totuși, când s-a întors la vehicul, a avut o surpriză, polițiștii l-au verificat în baza de date și au descoperit că nu avea dreptul să conducă.

Ieșeanul s-a dat de gol când a parcat mașina ilegal

Un ieșean a crezut că poate scăpa de lege și a condus mașina prin oraș timp de două luni, chiar dacă avea permisul suspendat. Chiar a avut curajul să parcheze neregulamentar în centrul Iașului, în fața polițiștilor. Acesta și-a lăsat mașina pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Piațetei „La Cub” și a plecat.

Un echipaj al Poliției Locale a trecut la verificarea autoturismului și a proprietarului și a descoperit că acesta avea permisul suspendat de aproape 2 luni. Ilie C., din satul Bosia, comuna Ungheni, în vârstă de 52 de ani, a fost implicat într-un accident în urmă cu 2 luni, însă nu s-a prezentat la poliție, astfel că i-a fost suspendat permisul. Totuși, acest lucru nu l-a oprit să meargă pe străzile din Iași.

„La data de 07 Martie 2024, ora 15, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, care asigurau ordinea și siguranța publică pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, au observat o autoutilitară care staționa în zona de incidență a indicatorului Oprirea Interzisă. Au trecut la verificarea în baza de date a proprietarului, care între timp s-a prezentat la autoturism.

Cu ocazia verificărilor, a rezultat că permisul de conducere era suspendat de aproape 2 luni de zile. A fost anunțat Biroul Rutier Iași, care a trimis un echipaj la fața locului pentru a prelua persoana în cauză, motivat că a comis o infracțiune la regimul circulației, cea de conducere a unui vehicul pe drumurile publice în timp ce permisul este suspendat”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal

După acest incident, bărbatul s-a ales cu un dosar penal și riscă închisoarea. Legea este clară în ceea ce privește conducerea pe drumurile publice fără un permis valabil.

„Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în art. 335 alin 2 din Codul Penal.

După ce a parcat mașina ilegal, ieșeanul s-a ales cu dosar penal și riscă să facă închisoare pentru faptul că avea permisul suspendat.

Comentarii
  • Marlanul nu este fudul daca nu se da in stamba.De prost ce este pentru 6 lei/hora cat este o parcare a castigat bonus un dosar penal.SDper pe viata sa nu mai ia permis.Datorita tupeului acestor marleti se intampla grozavii pe strada si sper sa dea lege sa iti confiste masina si dupa ce faci dovada platii in 45 zile sa iti recoperi hirbul.dupa aceasta zi sa treaca la casare in fondul municipalitatii.In acest fel marletele nu va mai avea obiectul cu ce sa mai faca alte fapte la regimul rutier.Acest lucru dovedeste cat ai frica de lege si responsabilitate.

Adauga un comentariu