Coronavirus

Scenariu sumbru: în carantină din toamnă! Recomandarea șefei comisiei COVID-19

Publicat: 02 iul. 2020

Este scenariul pe care niciun român nu-l vrea: să intre în carantină din toamnă, atunci când ar apărea al doilea val de coronavirus. Șefa comisiei COVID-19 are câteva recomandări, pentru ca situația neplăcută să fie evitată.

Se tot vorbește de al doilea val de coronavirus, deși încă primul nu a trecut, din moment ce infectările cu virusul COVID-19 a început să crească de trei săptămâni. Dar, dacă se va întâmpla, intră românii în carantină? Șefa comisiei COVID-19 a explicat ce reguli simple ar trebui să respecte cetățenii pentru a evita carantinarea.

Scenariul sumbru: în carantină din toamnă! Recomandarea șefei comisiei COVID-19

Adriana Pistol, șefa comisiei, nu crede că se va ajunge, din nou, la măsura carantinei, însă doar în cazul respectării a unor reguli de prevenire a transmiterii coronavirusului. Mai mult, Pistol spune că, dacă populaţia ar fi educată şi responsabilă, epidemia ar putea fi ţinută în frâu şi că între autorităţi şi cetățeni nu ar trebui să existe o luptă. „Există o temere să nu explodeze numărul de cazuri. În autobuz este aglomeraţie, spre exemplu. Nu se respectă în autobuz. Unii oameni nu îşi pun masca în autobuz. Nu trebuie să cădem nici într-o extremă, dar nici în alta.

Eu de obicei nu mă hazardez şi nu îmi plac chestiile astea cu valurile. Avem astfel de valuri în epidemiologie. În Spania, a fost o explozie. Acolo se poate numi un al doilea val. Toată lumea medicală vorbeşte şi se aşteapta ca în toamnă, odată cu vremea rece când toate virozele respiratorii devin mai active, să existe o explozie mai mare decât a fost acum. E firesc să te gândeşti că s-ar putea să ai din nou explozie şi să pregăteşti sistemul de sănătate. Din toamnă, va fi evident un lucru. Va trebui să testăm concomitent şi pentru gripă şi pentru coronavirus.

O să fie o perioadă destul de dificilă pentru lumea medicală. Virusurile noi întotdeana ne oferă surprize. În toamna trebuie să mizăm pe aceste lucruri. Sa respectăm regulile, totuşi. Populaţia trebuie să înţeleagă că nu este un pact cu Parlamentul, Guvernul, ci cu propria noastră sănătate”, a declarat Adriana Pistol, pentru Mediafax.

Adauga un comentariu