Coronavirus

Scenariul care reintroduce starea de urgență în România. Klaus Iohannis a confirmat

Publicat: 20 mai 2020

Klaus Iohannis a făcut un anunț de ultim moment cu privire la situația în care se află România, în plină pandemie de coronavirus.

Șeful statului a menționat faptul că pericolul legat de infectarea cu COVID-19 nu a trecut și a spus că unii români au înțeles greșit termenul de stare de alertă și nu au mai luat în serios faptul că și în această perioadă trebuie să respectăm măsurile de distanțare socială, pentru a evita răspândirea epidemiei noului coronavirus.

Klaus Iohannis poate decreta din nou stare de urgență

De asemenea, din cauza faptul că mulți români au considerat că acum a revenit totul la normal și au încălcat regulile, președintele Klaus Iohannis a menționat faptul că dacă situația continuă în același ritm, va declara din nou, pe teritoriul țării noastre, stare de urgență.

„Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea tuturor măsurilor. Măsurile luate pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența. Cred că nimeni nu își mai dorelte să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie, în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ” a spus Klaus Iohannis.

„Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. (…) În acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri. Solicit autorităților locale să își asume, odată cu starea de alertă, un rol mai ferm, un rol proactiv, în gestionarea situației în comunitățile pe care le administrează.

Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți. Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ. (…) Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii!” a mai completat Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Nu romanii au inteles gresit,voi ati facut gresit ordonantele,ati facut gresit trecerea de la starea de urgenta la starea de alerta,pe care acum vreti sa o numiti stare de alerta maxima.In timp ce nimeni nu trebuia sa iasa din casa dupa ora 22,se facea turism,cu stiinta voasta, catre si dinspre granita,la granita oamenii stau ingramaditi unul in altul,iar plecarea de la granita sr face pe cont propriu in toate colturile tarii, etc.Concluzia este ca, voi n-ati inteles,ati urmarit votantii si nu sanatatea oamenilor.

Adauga un comentariu