Titlurile zilei

Scene de groază la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași! Un bărbat i-a înfipt altuia o bară de fier în cap. Victima a ajuns în stare critică la spital – EXCLUSIV/FOTO

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Scene de groază la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iași Un bărbat i-a înfipt altuia o bară de fier în cap. Victima a ajuns în stare critică la spital - EXCLUSIVFOTO
Scene de groază la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași

Scene de groază la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași! În incinta șantierului din curtea unității de învățământ, a avut loc un incident extrem de grav între doi muncitori, care sunt și rude

Unul dintre ei a venit în stare de ebrietate la muncă, a pornit un conflict cu administratorul firmei de construcții, iar într-un moment de furie i-a înfipt în cap o bară de fier. Victima a ajuns în stare foarte gravă la spital, iar timp de mai bine de o săptămână a fost în comă.

Scene de groază la un liceu din Iași! Un bărbat i-a înfipt altuia o bară de fier în cap

În urmă cu două săptămâni, a avut loc un grav incident în incinta șantierului din curtea Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași. Atelierele școlii sunt în reabilitare, iar până acum două săptămâni, de lucrări se ocupa firma SPS ECO VOLTAJ SRL, ce are angajați din Republica Moldova.

Un muncitor ce era în stare de ebrietate a pornit un conflict cu administratorul firmei, Igor Huțanu, în vârstă de 45 de ani. Într-un moment de furie, muncitorul i-a înfipt în cap o bară de fier acestuia, care a reușit să facă niște pași, însă e a căzut ulterior și și-a pierdut conștiința.

Martorii au sunat la numărul de urgențe 112, iar la fața locului s-au deplasat un echipaj de poliție și o ambulanță. Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă, iar la scurt timp a intrat în comă, până acum o săptămână. Între cei doi bărbați există și un grad de rudenie, fiind cumetri. După ce victima a căzut, sângerând, elevii au ieșit din incinta școlii, unii dintre ei făcând poze.

„Incidentul s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni aproximativ, unul dintre muncitori, care este din Republica Moldova, a pornit un conflict cu un alt bărbat, tot din Republica Moldova. Din câte am înțeles, ei sunt și rude, sunt cumetri. La un moment dat, a luat, de pe jos, o bară de fier și i-a înfipt-o în cap, în zona urechii. Victima a mers câțiva metri pe picioarele sale și după a căzut jos. A venit poliția, ambulanța, elevii erau și ei de față, mulți făceau poze, lucru ce nu mi se pare normal, ei nu ar fi trebuit să vadă așa ceva. Bărbatul sângera, erau niște imagini nu întocmai ok pentru niște minori”, spune un martor.

Cazul este cercetat de autorități

Igor Huțanu a ieșit din comă, iar starea lui de sănătate este stabilă în acest moment. Cazul este cercetat de autorități.

„ITM Iași a demarat cercetările privind desfășurarea accidentului de muncă. În acest caz este vorba de un accident de muncă prin violență, între două persoane”, susține Costel Grojdea, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași.

Mai mult, trei muncitori de pe șantier lucrau fără contract de muncă, astfel că administratorul firmei SPS ECO VOLTAJ SRL, Igor Huțanu,  riscă o amendă contravențională, în valoare de 60.000 de lei, pentru muncă la negru.

Nicolae Neacșu, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, declară faptul că scenele de groază nu au fost văzute de elevi.

„Este o firmă care are contract cu primăria pentru reabilitarea atelierelor noastre, a fost o agresiune între doi muncitori, dar mai multe informații nu aș putea să vă dau și nici nu aș ști. Incidentul s-a întâmplat în urmă cu aproximativ două săptămâni în perimetrul șantierului din curtea liceului, iar din informațiile pe care le am, elevii nu au văzut ce s-a întâmplat”, declară Nicolae Neacșu, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași.

Pe fir au intrat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, care în acest moment cercetează cauza, în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Dacă se va dovedi că inculpatul este vinovat pentru cele întâmplate, riscă ani grei de pușcărie, deoarece este o infracțiune destul de gravă, administratorul firmei fiind la un pas de moarte. Rămâne de văzut ce detalii vor mai ieși la suprafață.

Comentarii
Adauga un comentariu