Actualitate

Schimbare la conducerea unui spital din Iasi. Functia a fost preluata de un medic din Bucuresti. Doctorul a detinut si functii de conducere in cadrul ministerului

Publicat: 25 mart. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Schimbare la conducerea unui spital din Iasi. Functia a fost preluata de un medic din Bucuresti. Doctorul a detinut si functii de conducere in cadrul ministerului
1

@ In Iasi, medicul este prea putin cunoscut de catre colegii din spitale @ Numirea acestuia in functia de sef la spitalul iesean apartine ministerului de resort @ Vezi ce avere detine doctorul din Bucuresti

Arareori se intampla ca la conducerea unui spital din Iasi sa fie numit manager o persoana dintr-o alta localitate. Singura unitate medicala din Iasi condusa de un medic din alt judet este Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iasi. Atunci cand a preluat postul, dr. Gabriel Oprisanu era medic in judetul Botosani si consilier al ex-ministrului Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu. Intre timp, medicul Oprisanu a devenit iesean cu acte in regula.

Nu demult, la sefia Spitalului Clinic de Urgenta Militar din Iasi a fost numit un medic din Bucuresti. Este vorba despre medicul-colonel Corneliu Aurelian Moraru. Acesta a preluat postul de comandant de la dr. Bogdan Zamfir, seful Compartimentului de Primire Urgente din cadrul spitalului mentionat, dupa aproape doua luni de la numirea in functie. Medicul Zamfir, unul dintre cei mai apreciati medici de medicina de urgenta din Iasi, a acceptat postul de sef dupa pensionarea fostului comandant. In Iasi, colonelul dr. Corneliu Aurelian Moraru este prea putin cunoscut. Acesta a lucrat mai mult in Ministerului Apararii Nationale, unde a detinut functii de conducere.

Citeste si : Mutare BOMBA in sanatatea ieseana! Un medic militar din Iasi, sef peste cel mai mare spital din Moldova. Vezi ce avere are doctorul

Conform declaratiei de avere si interese, actualul comandant al Spitalului Militar din Iasi este reprezentant national in comitetul de coordonare al Centrului NATO de Excelenta pentru Medicina Militara. Averea colonelului Corneliu Aurelian Moraru este modesta fata de alti sefi de spitale din Iasi. Comandantul unitatii medicale iesene detine doua terenuri: in comuna Dragomiresti Vale, de 996,94 mp, intravilan, cumparat in anul 2002, impreuna cu Andreiana Moraru, si in satul Darza, de 273,94 mp, intravilan, achizitionat in 2012, fara a preciza comuna sau judetul unde se afla acest sat.

Citeste si : Spitalul Militar din Iasi ar putea prelua o parte dintre urgentele de la UPU

Averea medicului care a devenit sef la Iasi

De asemenea, colonelul Moraru are un apartament in Bucuresti de 76,04 mp, cumparat in anul 2007, impreuna cu Andreiana Moraru, si o casa de 120,44 metri patrati in acelasi sat Darza. Actualul comandant al Spitalului Militar din Iasi detine un autoturism marca Hyundai Accent.

Colonelul are in conturi si depozite bancare suma de 52.180,67 lei, 6.653,38 euro si 570,58 USD. Acesta are si imprumuturi la banci in valoare de 71.555,58 euro, dar si la o persoana fizica, Angela Constantinescu, careia ii datoreaza suma de 46.880,12 lei, si la Ministerul Apararii Nationale, unde are de returnat suma de 40.246 lei pana in anul 2027.

In declaratia de avere, col. medic Corneliu Aurelian Moraru a obtinut in 2017, pana in luna octombrie, suma de 44.386 lei, bani incasati de la Ministerul Apararii Nationale. In aceeasi perioada, acesta a obtinut un venit de 6.861,75 lei, bani din chirie.

Comandantul Spitalului Militar din Iasi detine actiuni la CRH-Romania, fosta SC Lafarge Coment Romania SRL. In declaratia de avere nu este mentionat cine este Andreiana Moraru si nici veniturile acesteia.

Spitalul Militar din Iasi asigura asistenta medicala cadrelor Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii, Ministerului Justitiei, membrilor familiilor acestora, pensionarilor militari, veteranilor de razboi si personalului civil din Iasi, dar si din judetele Suceava, Botosani, Neamt si partial Vaslui, judete stabilite de ministrul Apararii Nationale.

Totodata, unitatea medicala militara asigura servicii medicale tuturor pacientilor, indiferent de domiciliul acestora sau de casa de asigurari de sanatate unde platesc contributia de asigurari de sanatate. Fiind un spital militar, unitatea medicala are misiuni specifice de mobilizare la situatii de criza si la razboi.  

Citeste si : EXCLUSIV! Director de spital demis dupa o ancheta BZI – FOTO

Adauga un comentariu