Actualitate

Schimbări mari pentru pensionari! Iată ce se întâmplă cu biletele de tratament și taloanele de pensie

Publicat: 18 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Schimbări mari pentru pensionari Iată ce se întâmplă cu biletele de tratament și taloanele de pensie
Vești bune pentru toți pensionarii din România. Autoritățile au anunțat că a fost aprobată finanțarea unui nou sistem informatic al Casei Naționale de Pensii Publice

Pensionarii vor avea parte de schimbări importante, după ce autoritățile au aprobat finanțarea unui nou sistem informatic al Casei Naționale de Pensii Publice.

Daniel Baciu a anunțat că pensionarii din România vor avea parte de câteva schimbări importante. Totul are legătură cu taloanele de pensie, dar și cu biletele de tratament. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat în cadrul unei postări pe Facebook că a fost aprobată finanțarea unui nou sistem informatic al Casei Naționale de Pensii Publice. Totodată, actualul sistem va avea parte de câteva îmbunătățiri semnificative, astfel încât să poată susține procesul de reformă și de recalculare a pensiilor publice.

Noul sistem informatic al Casei Naționale de Pensii Publice

Vești bune pentru toți pensionarii din România. Autoritățile au anunțat că a fost aprobată finanțarea unui nou sistem informatic al Casei Naționale de Pensii Publice. Noul proiect va aduce numeroase beneficii, va genera automat cuponul lunar de pensie în format electronic și totodată, va aduce schimbări și în ceea ce privește biletele de tratament pentru toți pensionarii aflați în plată.

Anunțul momentului a fost făcut chiar de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin intermediul unei postări pe Facebook, acolo unde au anunțat că sistemul va avea parte de multe îmbunătățiri.

Multe dintre acestea sunt menite pentru a putea susține tot procesul de reformă și de recalculare a pensiilor.

„Actualul sistem informatic al CNPP va fi modernizat din punct de vedere arhitectural și tehnologic și va avea noi componente funcționale, astfel încât să aibă capacitatea de a susține procesul de reformă și de recalculare a pensiilor publice.

Noul sistem informatic va include mai multe componente care vor funcționa în mod integrat și centralizat:

– Portal pentru comunicarea cu cetățenii, care va furniza, pe lângă serviciile actuale, și un nou set de funcționalități;
– Serviciu electronic pentru completarea cererii de emitere de bilete de tratament și servicii electronice în zona de înregistrare a contribuabililor;
– Servicii electronice în domeniul accidentelor de muncă și al bolilor profesionale;
– Aplicația „e-Talon”, care va genera automat cuponul lunar de pensie în format electronic și tipărit, pentru toți pensionarii aflați în plată.

Sistemul pentru relația cu cetățenii va avea un spațiu privat pentru fiecare utilizator înregistrat, în care vor fi disponibile toate datele personale gestionate de CNPP, indiferent de sursa acestora. Prin intermediul acestor spații vor fi transmise toate comunicările în format electronic. De asemenea, cetățenii vor putea să își completeze documentele și să facă simulări ale datelor personale privitoare la pensie. Platforma informatică va conține, în plus, sisteme de analiză și predicții.”, se arată în postarea făcută pe pagina oficială a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, mărturisiri despre noul sistem informatic

Daniel Baciu, Șeful Casei Naționale de Pensii Publice a adus lămuriri în legătură cu noul sistem informatic al CNPP. Se pare că pensionarii vor avea ocazia să scape de drumurile la Casele de Pensii, întrucât își vor putea depune dosarele online, în format electronic.

Atât talonul de pensie, cât și biletele de tratament și diverse cereri vor fi tot în format digital.

Pensionarii vor putea vedea în contul online toate informațiile necesare

„Nu vrem să se mai depună dosarul fizic, celebrul dosar cu șină. El se va putea depune direct în spațiul virtual, unde pensionarii își vor putea face un cont, unde își pot vedea tot istoricul, chiar și realizarea vechimii stagiului de cotizare.

Vor putea vedea toate serviciile pe care noi le oferim.

Talonul de pensie va fi tot în format digital, biletele de tratament, transmiterea de cereri și oferirea de răspunsuri, simulare a pensiei, a calcului, unde oamenii pot să-și introducă datele și să-și facă o simulare a cuantumului pensiei”, a declarat Daniel Baciu, potrivit Realitatea PLUS.

Comentarii
Adauga un comentariu