Actualitate

Schimburi dure de replici în Parlament între PSD și PNL: „Am motive personale / Nota 2! Mi-e milă de el!“

Publicat: 10 nov. 2020
Bătrână care vinde în piață
Bătrână care vinde în piață

Amendamentul depus de PSD legat de redeschiderea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile a dus la schimburi dure de replici în Parlament între PSD și PNL.

Pavel Popescu, deputat PNL, și Carmen Mihălcescu, președinta ședinței, și-au schimbat replici acide în ședința de plen.

Carmen Mihălcescu: Domnu` Popescu, vă rog să vă întoarceți în bancă, citiți prevederile legale, de la procedura de urgență… vă rog să vă întoarceți! Nota 2!

Pavel Popescu: Nu sunteți pe procedură!

Carmen Mihălcescu: Nu sunt pe procedură? Serios?

Pavel Popescu: Pe procedură, vă spun că aici e forul suprem de legiferare a țării și aici lucrurile trebuie spuse foarte clar.

Carmen Mihălcescu: Procedură… la revedere, vă rog să vă întoarceți în bancă dacă nu aveți motive procedurale pe care să le invocați.

Pavel Popescu: Doamnă, am motive personale. Pe procedură, da? Citiți regulamentul, da? Dacă mă simt atacat personal de colegii mei, pot interveni.

Carmen Mihălcescu: Domnul Popescu, nu întreceți măsura! Vai ce milă mi-e de el! Domnul Popescu, haideți, gata! Învățați pronumele de politețe domnu’ coleg! Măcar atât!“, și-au spus tăios cei doi parlamentari.

Marcel Ciolacu: „ Ați scos bătrânii care muncesc din greu în frig și ploaie!“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după ce Camera Deputaţilor a votat amendamentul social democraților legat de redeschiderea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile.

„Orban, înțelegi de ce am votat azi în Parlament pentru redeschiderea piețelor?! Tu poți să trăiești cu imaginea asta?! Dar parlamentarii tăi care s-au abținut la vot?!

Asta ați făcut, criminalilor! V-ați bătut joc de oameni! Ați scos bătrânii care muncesc din greu în frig și ploaie cu deciziile voastre aberante!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Amendamentul depus de PSD pentru redeschiderea piețelor a fost votat de Camera Deputaților

Deputații au decis, marți, că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Legea, care conține și amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri.

Amendamentul a fost depus de PSD după ce Guvernul a fost criticat aspru în spațiul public pentru decizia sa de a închide piețele și târgurile, dar de a lăsa supermarket-urile și hipermarket-urile deschise. Riscul de infectare, în opinia social-democraților, fiind același.

Social-democrații susțin că închiderea piețelor a fost o măsură „aberantă”.

„Este o prostie (închiderea piețelor – n.r.), iar piețele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și de prevenție. Pentru că ieri până și cea mai inocentă rugăciune a fost transformată în ceva de bătălie politică, o să-i rog pe colegii noștri să încerce alt verset din Biblie: Ne lepădăm de Satană”, afirmă deputatul PSD Daniel Suciu.

„Trebuie să redeschidem și piețele în spații închise din hale. Considerăm că nu e normal ca supermarketurile rămân deschise, piețele de tip hală să fie închise. Considerăm că revenim la normalitate”, spune Lorand Balint Magyar.

Adauga un comentariu