International

Școala din Texas unde a avut loc atacul armat și 19 copii au murit va fi demolată

Publicat: 22 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Școala din Texas unde a avut loc atacul armat și 19 copii au murit va fi demolată
Școala primară Robb din Uvalde, Texas, are aproximativ 600 de elevi în clasele a II-a, a III-a și a IV-a

Școala din Uvalde, Texas, unde un atacator de 18 ani a împușcat 19 copii și două profesoare, va fi demolată, a anunțat Don McLaughlin, primarul orașului.

Școala din Texas va fi demolată după teribilul eveniment

Primarul a făcut anunțul marți, 21 iunie, cum că şcoala din Texas va fi demolată, în timpul unei ședințe pline de tensiune a consiliului local, în care locuitorii orașului au cerut răspunsuri pentru carnagiul din luna mai.

„Am înțeles – și am avut această discuție cu administratorul (școlii) – că școala va fi demolată. Nu le poți cere copiilor sau profesorilor să se mai întoarcă vreodată acolo”, a spus primarul McLaughlin.

Acesta însă nu a precizat când va avea loc demolarea. Școala primară Robb din Uvalde, Texas, are aproximativ 600 de elevi în clasele a II-a, a III-a și a IV-a.

Opinia publică s-a înfuriat după ce s-a aflat că polițiștii sosiți la fața locului în ziua masacrului au așteptat mai mult de o oră înainte de a interveni și a-l ucide pe atacator.

Școala din Uvalde nu este prima care este demolată în urma unui astfel de incident.

Spre exemplu, scoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut, a fost demolată după un incident similar în anul 2012, în urma căruia 20 de copii de 6 și 7 ani și șase angajați ai școlii au fost împușcați. În locul acesteia a fost ridicată o nouă școală.

Zeci de copii au fost uciși într-un atac armat dintr-o școală din SUA

Amintim faptul că în luna mai, 19 copii au murit după ce un tânăr a deschis focul în școala din statul Texas din SUA. Presa locală precizează că atacatorul este posibil să fi fost elev la un liceu din zonă. Pete Arredondo, șeful de poliție al districtului școlar independent Uvalde Consolidated, a spus că atacul armat a început marți, 24 mai, la ora locală 11:32 și că anchetatorii cred că atacatorul „a acționat singur în timpul acestei crime odioase”.

Greg Abbott, guvernatorul Texasului,  a spus că trăgătorul, pe care l-a numit Salvador Ramos, a abandonat un vehicul înainte de a intra în școală pentru a deschide focul „îngrozitor, de neînțeles”. Unul dintre adulții uciși a fost un profesor, care a fost numit în presa americană drept Eva Mireles. Pagina acesteia de pe site-ul web al districtului școlar spunea că are o fiică la facultate. Puțin sub 500 de elevi sunt înscriși la școala predominant hispanică la aproximativ 135 km vest de orașul San Antonio. Robb Elementary predă elevilor din clasele a doua, a treia și a patra, cu vârste cuprinse între șapte și 10 ani.

În presa americană au existat tot mai multe critici despre modul în care oamenii legii au acţionat în atacul de la școala din SUA. Un raport a demonstrat că tânărul criminal care a atacat o scoală a intrat în unitatea de învăţământ foarte uşor și fără obstacole. Escalon a apărat răspunsul poliției la incident pe fondul criticilor tot mai mari ale unei aparente întârzieri în confruntarea cu bărbatul înarmat.

Rapoartele publicate citau martori care spuneau că poliția ezita să-l confrunte pe ucigaș în interiorul școlii elementare Robb, din Uvalde. Escalon a declarat, în cadrul conferinței de presă de joi, 26 mai,  că primele rapoarte despre care bărbatul înarmat ar fi împușcat un gardian sunt incorecte. El a precizat că ofițerii au intrat în școală la patru minute după ce bărbatul înarmat a intrat în jurul orei 11:40.

„Ei [nu] au intrat imediat din cauza focurilor de armă pe care le auzeau, a declarat Escalon reporterilor.

Așadar, acum, școala din Texas unde 19 elevi au fost ucişi va fi demolată.

Adauga un comentariu