Actualitate

Zeci de copii au murit în urma unui atac armat dintr-o școală din SUA – FOTO, VIDEO

Publicat: 25 mai 2022
oameni care plâng după un atac armat dintr-o școală din SUA
19 copii și doi adulți au murit în urma unui atac armat dintr-o școală din SUA

19 copii şi doi adulţi au murit după un atac armat dintr-o scoală din SUA unde un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul. Incidentul s-a produs la școala elementară Robb din orașul Uvalde înainte de a fi ucis de forțele de ordine, au spus oficialii.  Anchetatorii spun că suspectul era înarmat cu o armă de mână, o pușcă semiautomată AR-15 și rezerve de mare capacitate. Adolescentul este suspectat că și-a împușcat bunica la începutul furiei.

În SUA astfel de atacuri armate sunt relativ dese. Regimul armelor și muniților este unul permisiv, iar acest lucru duce la incidente de acest fel. Vă aducem aminte faptul că în februarie 2022 doi poliţişti au fost uciși într-un atac armat dintr-un campus din SUA.

Zeci de copii uciși într-un atac armat dintr-o școală din SUA

Sunt 19 copii care au murit după ce un tânăr a deschis focul în școala din statul Texas din SUA. Presa locală relatează că atacatorul este posibil să fi fost elev la un liceu din zonă. Pete Arredondo, șeful de poliție al districtului școlar independent Uvalde Consolidated, a declarat că atacul armat a început marți la ora locală 11:32 și că anchetatorii cred că atacatorul „a acționat singur în timpul acestei crime odioase”.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a spus că trăgătorul, pe care l-a numit Salvador Ramos, a abandonat un vehicul înainte de a intra în școală pentru a deschide focul „îngrozitor, de neînțeles”.  Unul dintre adulții uciși a fost un profesor, care a fost numit în presa americană drept Eva Mireles. Pagina ei de pe site-ul web al districtului școlar spunea că are o fiică la facultate. Puțin sub 500 de elevi sunt înscriși la școala predominant hispanica la aproximativ 135 km vest de orașul San Antonio.  Robb Elementary predă elevi din clasele a doua, a treia și a patra, cu vârste cuprinse între șapte și 10 ani.

Membrii comunității se adună în Piața orașului Uvalde pentru o priveghere de rugăciune marți, 24 mai, în Uvalde, Texas

Agenția de presă Associated Press relatează că un oficial al Poliției de Frontieră din SUA care se afla în apropiere când a început împușcătura s-a repezit în școală și l-a împușcat pe bărbatul înarmat, care se afla în spatele unei baricade. Border Patrol este o agenție federală care păzește vămile de intrare în SUA. Uvalde, care se află la mai puțin de 80 de mile de granița cu Mexicul, găzduiește o stație de patrulare a frontierei.

Doi agenți de frontieră au fost împușcați în atacul armat de la o școală din SUA

Doi agenți de frontieră au fost împușcați într-un schimb cu bărbatul înarmat. Un agent a fost împușcat în zona capului, spun oficialii, adăugând că ambii erau acum într-o stare stabilă în spital. Potrivit CBS News, atacatorul purta armătură atunci când efectua atacul. Un alt tânăr de 18 ani, care este suspectat că a atacat un magazin alimentar din Buffalo, New York, pe 14 mai, purta și o armă de protecție și purta o pușcă semi-automată – ambele fiind disponibile comercial în SUA. Spitalul Memorial Uvalde a postat mai devreme pe Facebook că 13 copii au fost duși la spital „cu ambulanțe sau autobuze”.

O femeie de 66 de ani și o fată de 10 ani se aflau în stare critică la un spital din San Antonio, spun oficialii spitalului de sănătate universitară. La doar câteva străzi de școala elementară Robb, a avut loc o mică veghe pentru victimele și supraviețuitorii atacului.   Într-un discurs de la Casa Albă, președintele american Joe Biden a spus că este„obosit și sătul” să răspundă la atacurile armate în masă, în timp ce a cerut controlul armelor.

„Câți zeci de copii mici care au fost martori la ceea ce s-a întâmplat – își văd prietenii morți, ca și cum ar fi pe un câmp de luptă, pentru numele lui Dumnezeu”, a spus el. „Vor trăi cu ea tot restul vieții”.

Un alt atac armat din SUA care a șocat opinia publică s-a produs în 2020 când un bărbat a fost împușcat în timp ce își ținea copilul de mână. Așadar, atacul armat de la școala din SUA nu este nici primul, și din păcate, nici ultimul incident de acest fel. Probabil autoritățile americane vor lua măsuri legislative pentru controlul armelor și muniților.

 
Comentarii
  • stiti expresia „ca-n Vestul salbatec”? Iar ei vin sa ne dea noua (si la altii) lectii de democratie!
    In timp ce intretin traficul de carne vie pe unde si-au plantat baze militare, sa „sprijine” democratia.

Adauga un comentariu