Eveniment-Social

Școala Gimnazială Rediu, gazda celei de-a doua întâlniri transnaționale de lucru din cadrul proiectului Erasmus+ SPORT „BULL.D.O.G. – Bullying, Discrimination Overcome Game”

Publicat: 14 iul. 2021
Scoala Gimnaziala Rediu
Scoala Gimnaziala Rediu

Școala Gimnazială Rediu (Comuna Rediu, Județul Iași) este gazda celei de-a doua întâlniri transnaționale de lucru din cadrul proiectului Erasmus+ SPORTBULL.D.O.G. – Bullying, Discrimination Overcome Game” (număr de referință: 613505-EPP-1-2019-1-RO-SPO-SCP) co-finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul a început la data de 1 ianuarie 2020 și se va încheia pe 30 iunie 2022 (ca urmare a prelungirii duratei de implementare din cauza pandemiei globale de COVID-19). Instituția noastră este beneficiarul acestuia, având ca parteneri următoarele organizații europene:

  • MAIANDROS EPE / MEANDROS LTD (Atena, GRECIA)
  • CENTRO UNIVERSITARIO SPORTIVO – CUS PADOVA – ASSOCIAZIONE SPORTIVA DILETTANTISTICA (Padova, ITALIA)
  • ASSOCIACAO DE FUTEBOL DE BRAGANCA (Bragança, PORTUGALIA)
  • GYMNAZIUM PAVLA HOROVA (Zemplin, SLOVACIA)
  • CHAMPIONS FACTORY IRELAND LTD. (Dublin, IRLANDA)

Întâlnirea va avea loc joi, 15 iulie 2021, de la ora 10:00, în sala de conferințe a Hotelului Ramada Iași. La eveniment vor lua parte delegațiile organizațiilor partenere, membri ai echipei de implementare a proiectului de la Școala Gimnazială Rediu, doamna prof. Petrea Petronela, director al Școlii Gimnaziale “Mihai Dumitriu” Valea Lupului Iași (instituție parteneră).

Coordonatorul activităților de elaborare a produselor intelectuale din cadrul parteneriatului european, doamna Despoina Vallidis, va prezenta stadiul actual al implementării proiectului, va repartiza următoarele sarcini de lucru fiecărui partener și se vor negocia termenele limită de îndeplinire a acestora.

De asemenea, vor fi prezentate și aspecte generale cu privire la programul Erasmus+ Sport (în particular, cele de ordin financiar, care privesc acțiunea “Parteneriate colaborative”), informații oferite de reprezentanții Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) la întâlnirea cu coordonatorii de proiecte ERASMUS+ SPORT de la Bruxelles (Belgia) din 31 ianuarie 2020.

Proiectul „BULL.D.O.G. este cofinanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA), în cadrul Programului Erasmus+ SPORT (acțiunea Parteneriate Colaborative), fiind trimis în cadrul Apelului cu termenul limită 04 aprilie 2019. Perioada derulării proiectului este de 24 luni (ianuarie 2020 – decembrie 2021, extinsă până la sfârșitul lunii iunie 2022), iar valoarea finanțării nerambursabile este de maxim 227.110 Euro.

Proiectul „BULL.D.O.G.” abordează prioritatea Comisiei Europene în domeniul sportului referitoare la crearea metodelor inovatoare educative și de sprijin pentru prevenirea și combaterea violenței, rasismului, discriminării și intoleranței în sport. Principalul scop al proiectului „BULL.D.O.G.” îl constituie prevenirea și combaterea intimidării, hărțuirii, discriminării și intoleranței în fotbal și/sau în alte sporturi de echipă pe care le practică tinerii adolescenți (9 – 15 ani), prin realizarea unui important și inovator joc anti-bullying (jocul „BULLDOG”), folosind atât tehnologia modernă, cât și activitățile anti-bullying pe terenurile de sport.

Proiectul „BULL.D.O.G.” își propune următoarele obiective:

a ) – să identifice sportivii juniori vulnerabili la agresiune și victimele agresiunii care suferă în secret;

– să identifice sportivii juniori cu o predispoziție spre un comportament agresiv sau violent care îi poate conduce să devină agresori;

– să identifice sportivii juniori care pot servi drept modele de urmat, capabili să-i ajute pe profesorii de educație fizică și antrenorii lor în activitățile tip joc-de-rol și în formarea grupurilor de sprijin;

b ) să-i educe pe sportivii juniori, pe părinții și antrenorii lor, în legătură cu acțiunile ce pot fi întreprinse pentru apărarea împotriva comportamentului de intimidare în sport prin intermediul tehnologiei moderne (printr-o aplicație mobilă și o platformă electronică online) și prin jocuri-de-rol desfășurate în timpul activităților anti-bullying pe terenurile de sport;

c ) să încurajeze participarea victimelor bullying-ului la sporturile de echipă prin crearea unor grupuri de sprijin;

d ) să atragă atenția asupra tuturor tipurilor de comportament intolerant (bullying, intimidare, violență și hărțuire) în jocurile sportive de echipă;

e ) să faciliteze comunicarea dintre victimele intimidării, care suferă în tăcere, cu antrenorii și experții din domeniu, prin crearea unei LINII DE AJUTOR (tip chat).
Adauga un comentariu