Local

Școala Postliceală „Aprendis“ este în scenariul roșu

Publicat: 29 sept. 2020
Școala Postliceală Aprendis
Școala Postliceală „Aprendis“ este în scenariul roșu, deoarece profesorii lucrează în spitale care tratează pacienții infectați cu SARS-CoV-2

Școala Postliceală „Aprendis“ este în scenariul roșu, deoarece profesorii lucrează în spitale care tratează pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Celelalte patru sunt școlile care au cerut suspendarea cursurilor, aici fiind identificate situații de îmbolnăvire a cadrelor didactice sau a elevilor sunt Școala Gimnazială „ Ion Simionescu”, Iași; Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Pașcani, Liceul  Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu”, Miroslava și Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, Iași.

Opt elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” sunt infectați cu noul coronavirus

Un mare Colegiu din Iași își blochează întreaga activitate, în urma cazurilor de COVID-19! Opt elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” sunt infectați cu noul coronavirus. Situația este, până la acest moment, fără precedent în sistemul public de învățământ ieșean.

Având în vedere toate acestea, Colegiul „Vasile Lupu” va intra în scenariul roșu. Asta presupune ca toți elevii și liceenii să nu mai participe fizic la ore, întreaga activitate urmând a se derula on-line! Este vorba de una dintre cele mai mari instituții educaționale din orașul Iași și din întreaga Moldova. Interesant este că, dacă înainte de Alegerile Locale 2020 (de ieri, 27 septembrie 2020) erau zvonuri că se vor închide școli și licee din cauza cazurilor de COVID-19, iată că „brusc” totul devine realitate!

Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, se face dezinfecţie în şcoală.

Colegiul va intra în scenariul roșu

Cel puțin opt elevi din diferite clase, de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, sunt infectați cu noul coronavirus. Având în vedere toate acestea, Colegiul va intra în scenariul roșu.

COVID-19 provoacă ravagii în rândul elevilor, liceenilor și profesorilor din Municipiul Iași! După doar două săptămâni de la debutul noului an școlar 2020-2021, apare și prima unitate care își suspendă fizic cursurile! Astfel, în această situație teribilă se află Colegiul „Vasile Lupu”! Unitatea are sute de școlari, inclusiv la clasa pregătitoare, zeci de profesori și internat. În acest context, există posibilitatea ca pe lângă cele opt cazuri de elevi confirmate, săptămâna aceasta să apară și alte cazuri și totul să se transforme într-un adevărat focar! Sursele reporterilor „BZI” au confirmat starea, de fapt, extrem de gravă!

„Da, de săptămâna trecută, cei opt elevi au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus… E o mare problemă! Este posibil ca totul să fi pornit de la o petrecere la un restaurant din Copou, unde au participat mulți elevi și profesori. O altă cauză ține de faptul că, și asta era clar pentru toți, nu poți controla unde merg elevii, ce fac acasă… E clar că lucrurile vor degenera și că vor fi și alte cazuri”, au menționat sursele „BZI”.

De precizat că, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași face o anchetă epidemiologică de proporții.

Noul coronavirus, la un pas să blocheaze toate școlile și liceele din județul Iași și din România

Cazul de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” este unul care arată riscul major de infecție cu COVID-19 în școli și licee! Asta, coroborat cu „babele” și cu modul prost în care a gestionat Ministerul Educației și Monica Anisie debutul noului an școlar a condus la aceasta stare, de fapt, teribilă! De reamintit că, deja, cazuri de coronavirus s-au înregistrat printre elevi și profesori! Și totul este corelat cu numărul în creștere de cazuri, respectiv cu proasta dotare din unitățile de învățământ pentru siguranța sanitară. De asemenea, efectele se vor observa la nivelul actului educațional, pe fondul ineficienței predării on-line, în multe cazuri de școli și licee!

Adauga un comentariu