Local

Reacția Direcției de Sănătate Publică Iași în urma confirmării cu Covid-19 a unui elev de la un liceu din municipiu

Publicat: 10 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacția Direcției de Sănătate Publică Iași în urma confirmării cu Covid-19 a unui elev de la un liceu din municipiu
Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași!

Reacția Direcției de Sănătate Publică Iași în urma confirmării cu Covid-19 a unui elev de la un liceu din municipiu. În urma confimării cu noul coronavirus a unui elev de clasa a VIII-a de la un liceu din municipiul Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a apreciat ca fiind oportună propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi de a efectua sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacaulareat doar în varianta online. Decizia a fost luată ca o măsură suplimentară de pregătire pentru buna desfăşurare a examenelor naţionale.

Poziția Direcției de Sănătate Publică Iași

Reacția Direcției de Sănătate Publică Iași în urma confirmării cu Covid-19 a unui elev de la un liceu din municipiu. La începutul acestei săptămâni, în unitatea de învăţământ au fost efectuate operaţiuni de igienizare, care vor fi reluate şi în perioada următoare în vederea pregătirii sălilor de curs. Conform recomandărilor din Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, NU a fost necesară testarea elevilor prezenţi în aceeaşi sală de curs cu elevul confirmat cu noul coronavirus. Elevii menţionaţi pot participa la Evaluarea Naţională 2020 de săptămâna viitoare, pe 15 şi 17 iunie 2020, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din municipiul Iaşi. Testarea a fost efectuată deoarece adolescentul era contact direct cu un caz confirmat. Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide.

Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași

Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași! Astăzi a fost confirmat pozitiv primul caz de elev cu coronavirus după ce au fost reluate cursurile.

Copilul este elev în clasa a VIII-a, el a contactat virusul de la bunica lui. Aceasta a fost prima dată testată negativ. Al doilea test al femeii a fost pozitiv.

Mai grav este faptul că băiatul a fost două zile la școală și a intrat în contact cu alți colegi.

Liderul USLIP Iași, Laviniu Lăcustă, a oferit o declarație în ceea ce privește primul caz de coronavirus la Liceul cu Program Sportiv Iași.

Pe data de 6 iunie 2020 a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din Municipiul Iaşi. Testarea a fost efectuată conform metodologiei, având în vedere că adolescentul a fost contact direct cu caz confirmat. Acesta a fost internat pe data de 7 iunie, este asimptomatic şi starea de sănătate este bună. Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide.

„Mai precizăm că la începutul acestei săptămâni, în unitatea de învăţământ au fost efectuate operaţiuni de igienizare şi că acestea vor fi efectuate şi în perioada următoare în vederea pregătirii sălilor de curs pentru examenele naţionale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.

Adauga un comentariu